Alertă în tot vestul țării. Cod galben de ploi și vijelii. Meterologii...

Alertă în tot vestul țării. Cod galben de ploi și vijelii. Meterologii anunță pericol de inundații

0
DISTRIBUIȚI

Vreme urâtă, astăzi, în județul Timiș, dar și în tot vestul țării. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină, valabilă astăzi, până la ora 23.00, în jumătate de țară, inclusiv pentru vestul țării.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vreme rea pentru județele Timiș și Arad, valabil până la ora 11.30.


Sunt așteptate frecvente descărcări electrice, averse torențiale care vor cumula 35-40 l/mp, grindină de dimensiuni mici și intensificări ale vântului de scurtă durată.

De asemenea, din cauza ploilor puternice, în județele Timiș și Caraș-Severin este risc de inundații pe mai multe râuri. În acest sens, Administrația Națională “Apele Române” a emis o avertizare cod galben, valabilă astăzi, până la ora 14.00.

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Bazinele afectate sunt râurile mici din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Timiș – afluenții mici aferenți sectorului aval confluență Bistra – amonte confluență Pogăniș, Pogăniș – bazin superior, Bârzava – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Moravița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.