Alina Bica, fosta şefă DIICOT, achitată în dosarul afaceristului Horia Simu şi...

Alina Bica, fosta şefă DIICOT, achitată în dosarul afaceristului Horia Simu şi condamnată la 4 ani de închisoare în alt dosar

0
DISTRIBUIȚI

Instanţa supremă a decis achitarea Alinei Bica în dosarul privindu-l pe afaceristul Horia Simu, în care fostul procuror-şef a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Decizia este definitivă, potrivit Mediafax.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, astăzi, achitarea Alinei Bica în dosarul în care aceasta ar fi luat mită pentru cauza afaceristului Horia Simu.

La ultimul termen, procurorul DNA a cerut pedeapsă cu închisoare orientată spre maximum pentru toţi inculpaţii, dar şi ca pedepsele de la apel să fie mai mari decât cele pronunţate de instanţa de fond.

În acest dosar, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au condamnat-o, pe 26 ianuarie 2017, pe Alina Bica, fostul procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), la trei ani şi şase luni cu executare pentru favorizarea făptuitorului, încadrarea juridică fiind schimbată din luare de mită şi participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu în favorizarea făptuitorului.

Potrivit rechizitoriului DNA, în 2014, Şerban Pop ar fi primit de la Horia Simu aproximativ 230.000 de euro, cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară, pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal al omului de afaceri.

Instanţa supremă a mai decis să menţină decizia judecătorilor pe fond şi să o condamne pe Alina Bica la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este cercetat şi Adriean Videanu.


Fostul ministru PD-L a fost achitat. Decizia e definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.