Aproape 500.000 de euro pentru realizarea unui skatepark în Timișoara. Ce pas...

Aproape 500.000 de euro pentru realizarea unui skatepark în Timișoara. Ce pas vrea să facă primăria

0
DISTRIBUIȚI

skatepark

După ani întregi de tergiversări, Primăria Timișoara a reluat procedurile pentru realizarea unei skatepark în oraș. Amenajarea locului care ar urma să fie construit în Parcul Central, pe vechiul amplasament în care se întâlneau tinerii iubitori de adrenalină, ar costa aproape 500.000 de euro, fonduri din bugetul local.

Pe masa aleșilor locali va sta, în următorul plen al Consiliului Local Timișoara, un proiect de hotărâre privind aprobarea Devizului general reactualizat pentru obiectivul de investiții „Amenajarea pistei de skateboard în Parcul Central din Municipiul Timișoara”.

„Amenajarea pistei de skateboard la vechiul amplasament în care se întâlneau anterior mulți tineri pentru a-și petrece timpul liber creează premizele generării unui pol important de interes și întâlnire pentru aceștia, municipiul Timișoara neavând amenajate spații cu dotări specifice unor activități în aer liber potrivite vârstei lor. Posibilitatea organizării de concursuri interne și internaționale va crește atracția turistică a orașului. Totodată, investiția va adăuga Parcului Central «Anton von Scudier» funcția de agrement, în momentul de față acesta are doar o funcție recreativă și de tranzit”, scrie în expunerea de motive privind oportunitatea proiectului de hotărâre.

Achiziția publică a lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții „Amenajarea pistei de skateboard în Parcul Central din Municipiul Timișoara” a fost aprobată în ianuarie 2015.


În luna aprilie, a fost încheiat contractul de execuție al lucrărilor cu SC Kasdum-GF SRL, pentru o perioadă de trei luni. La sfârșitul lunii august 2015, Direcția de Mediu din cadrul primăriei a întocmit un referat pentru încetarea contractului de execuție al lucrărilor, pentru că executantul nu ar fi respectat obligațiile asumate.
Primăria Timișoara și firma care ar fi trebuit să realizeze skatepark-ul au ajuns, în final, să se judece.

„La Tribunalul Timiş, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, s-a aflat pe rol dosarul nr.6347/30/2015 având ca obiect pretenţii, formulate de către SC KASDUM-GF SRL în calitate de reclamant şi Municipiul Timişoara prin Primar, în calitate de pârât. Prin Decizia civilă, de la Curtea de Apel, nr. 3086/19.05.2017 prin care s-a respins acțiunea reclamantei SC KASDUM GF SRL. În urma primirii Deciziei civile s-a demarat procedura de achiziție publică a contractului de execuție lucrări de amenajare. Datorită unor lipsuri din proiectul tehnic postat în SEAP, procedura a fost anulată și a fost solicitată proiectantului SC URBANITO CITY CONCEPT S.R.L. revizuirea proiectului și a devizului general. Menționăm că pentru actualizarea Devizului general nu s-au plătit bani suplimentari de la Bugetul Local pe contractul de prestări servicii de proiectare nr. 238/27.11.2013, încheiat cu S.C. URBANITO CITY CONCEPT S.R.L”, se arată în expunerea de motive.

Valoarea totală estimată a investiției conform devizului general reactualizat este de aproape 2,1 milioane de lei, cu TVA inclus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.