Aproape 70% dintre elevii din Timiș, note peste 5 la Evaluarea Națională,...

Aproape 70% dintre elevii din Timiș, note peste 5 la Evaluarea Națională, avem opt copii de 10. Când vor fi anunțate rezultatele finale

0
DISTRIBUIȚI

Au fost făcute publice, în jurul orei 11.30, rezultate obținute de absolvenții clasei a VIII-a la Evaluarea Națională atât pe site-ul Ministerului Educației, cât și la centrele de examen la care candidații au susținut probele scrise.

În acest an, rezultatele obținute de elevii din județul Timiș nu sunt dezastruoase, 69% dintre candidații care au susținut Evaluarea Națională au obținut note peste 5.

Astfel, la Evaluarea Națională s-au înscris 4.840 de candidați din județul Timiș, dintre care 392 au absentat.


Din cei 4.447 care au susținut efectiv probele scrise din cadrul examenului, 3.091 dintre aceștia au obținut medii mai mari de 5.

De asemenea, opt elevi din județul Timiș au reușit performanța de a obține media 10 pe linie și la Matematică și la Limba Română. Este vorba de Timeea Antonia Balint, Crina Bărbieru, Letiția Marta Iliescu și Raluca Panainte – Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara, Bianca Iulia Brîndușoiu și Marta Tedora Traleș – Colegiul Național “C.D. Loga” din Timișoara, Vlad Mihai Marchiș – Școala Gimnazială Nr. 24 din Timișoara, și Mihaela Teodora Mirea – Școala Gimnazială Nr. 13 din Timișoara.

De asemenea, alți nouă absolvenți ai clasei a VIII-a au media la Evaluarea Națională peste 9,90.

La polul opus se află 95 de elevi din județul Timiș care au obținut medii cuprinse între 1 și 2.

La fel ca în anii precedenți, niciun elev nu pică Evaluarea Națională, toți candidații promovează examenul dacă se prezintă la probe și au posibilitatea să intre la liceu chiar dacă au o medie sub 5.

Tot astăzi, între orele 14.00 – 19.00, elevii nemulțumiți pot depune contestații. Perioada 20 – 22 iunie este rezervată soluționării contestațiilor, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice pe 23 iunie.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.