ASU Politehnica a confirmat numele noului antrenor principal. ”E o provocare pentru...

ASU Politehnica a confirmat numele noului antrenor principal. ”E o provocare pentru mine și o recunoaștere a muncii mele din ultimii ani”

0
DISTRIBUIȚI
Cosmin Petruescu

Gruparea susținută financiar de suporterii timișoreni a confirmat numele noului tehnician al ”Băieților în ghete”. Cosmin Petruescu, antrenor care a pregătit-o în ultimele sezoane pe CSM Lugoj, va prelua prerogativele de ”principal” la ASU Politehnica începând cu data de 1 iulie.

Petruescu (40 de ani) era favorit la preluarea funcției încă din primăvară. După plecarea lui Bogdan Andone timișorenii l-au avansat pe ”secundul” Antonio Foale în funcția de antrenor principal interimar.


În ”cărți” pentru numirea ca antrenor principal al alb-violeților s-a mai aflat și Romică Buia, care e legat însă de gruparea ACS Comuna Recea.

”E o provocare pentru mine și o recunoaștere a muncii mele din ultimii ani. Închei un proiect de patru ani la Lugoj și aștept cu nerăbdare să îl încep pe cel de la Politehnica, despre care sper să fie cel puțin la fel de lung. Momentan sunt la București, la cursurile pentru Licența PRO, nu am apucat să semnăm actele, dar avem un gentlemen’s agreement, iar o strângere de mână e mai importantă decât o semnătură pe contract”, a declarat Cosmin Petruescu.

Antrenorul lugojean a mai activat în Capitala Banatului la Poli II, în vremea lui Marian Iancu, și ca ”secund” la ACS Poli. De altfel, Cosmin Petruescu, poreclit ”Conferențiarul”, e cel care a promovat-o pe ACS Recaș în 2012 din Liga a III-a în eșalonul secund, moment după care formația alb-verde a fost mutată pe Bega și redenumită. În ultimii patru ani Petruescu a activat acasă, la Lugoj, unde a reușit clasări peste așteptări cu ”vulturii”. Actualul sezon a fost încheiat de CSM Lugoj pe locul 4 în C4. Singura experiență ca tehnician în B a bănățeanului e legată tot de o formație locală, Auxerre Lugoj.

Nu e exclus ca, odată cu această mutare, o serie de jucători importanți de pe Timiș să fie aduși pe ”Știința” în noul sezon al Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.