Cosmin Petruescu, prezentat oficial la ASU Politehnica. ”Conferențiarul” a anunțat deja programul...

Cosmin Petruescu, prezentat oficial la ASU Politehnica. ”Conferențiarul” a anunțat deja programul și primul transfer ca tehnician al alb-violeților FOTO

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica și-a prezentat azi noul ”principal”. Cosmin Petruescu va sta minimum doi ani pe banca ”Băieților în ghete”. Prima achiziție sub comanda ”Conferențiarului” sosește chiar de la fosta sa echipă, CSM Lugoj, golgheterul C4, Bogdan Bozian, a fost acontat de alb-violeți.

”A fost un sezon de 2017-18 pe care îl considerăm bun. Ne-am atins obiectivul de clasament, la un moment dat dacă eram mai atenți ne puteam bate pentru locul 3. Dorința noastră a fost de a ne clasa și a ne comporta mai bine decât am făcut-o in primul an de Liga II-a. Se putea mai bine… Îi spunem bun venit lui Cosmin, în primul rând un om deosebit, asta s-a căutat în primul rând la acest club. E un profesionist desăvârșit. A fost primul om pe care l-am contactat în momentul în care domnul Andone și colaboratorii săi au plecat. A dat dovadă de caracter și nu putea renunța la proiect atunci”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al Politehnicii.

”Sunt plăcut surprins de primirea de care am avut parte. Mulțumesc celor alături de care am petrecut ultimii patru ani. Mulțumesc domnului primar Boldea și domnului președinte Dobra, alături de care am început proiectul la CSM, staffului tehnic, medical, și nu în ultimul rând jucătorilor. Sunt nerăbdător că încep un alt proiect, sper să am parte de aceeași susținere. Sunt conștient de șansa care s-a ivit, oportunitatea primită, mă onorează, dar și obligă la multe lucruri. Voi fi fidel principiilor de viață și antrenament de până acum. Toate proiectele mele au fost de lungă durată, eu am avut șansă. Mă consider printre antrenorii privilegiați. Începând de la Auxerre, unde am fost implicat mai intâi ca jucător, apoi proiectul de la Recaș, timp de șapte ani, cinci la Recaș doi la Timișoara, ca antrenor secund… Apoi am luat-o de la capăt la Lugoj. Sunt convins că împreună vom reuși să ne atingem obiectivele, pe termen mediu și lung. Din discuțiile avute sunt convins că voi reuși. Peste tot unde am fost nu am realizat nimic de unul singur”, a spus Cosmin Petruescu la prima conferință ca tehnician al timișorenilor de pe ”Știința”.

Petruescu va avea la ASU Poli un nou ”secund”, un preparator fizic și un antrenor cu portarii.


Cu fostul ”principal” interimar Toni Foale va fi o relație de colaborare.

Bozian, prima noutate

Bogdan Bozian (30 de ani) a fost golgheterul Lugojului și al Seriei C4 în ediția tocmai încheiată, marcând 21 de goluri. El poate evolua atât în spatele vârfului, cât și în atac. Arădeanul a mai jucat în B. ”Unu e certitudine, Bogdan Bozian a semnat contractul. E un jucător cu care am colaborat foarte bine la Lugoj. Anul acesta e golgheterul seriei alături de Gelu Velici. O situație nemaiintâlnită”, a precizat Petruescu.

”Am discutat cu Marius Cociu, multe lucruri în privința transferurilor. Avem o bază de date cu peste 50 de nume… Primordial au fost discuțiile cu cei care au activat aici. În ultima perioadă s-a trecut la un raționament sentimental și poate s-a depășit bugetul, nu știu dacă le vom satisface pretențiile … Unul dintre motivele importante pentru care am venit au fost suporterii. Știam ce înseamnă publicul de la Poli, am trăit cele două meciuri și publicul a pus presiune. Nu e ușor să joci la Timișoara împotriva suporterilor. Un altul ar fi stabilitatea la nivelul băncii tehnice. Perseverența de care au dat dovadă. Primele negocieri au avut loc în noapte târziu. Mi-era greu să plec atunci de la Lugoj, mai ales că mulți jucători au decis să continuăm deși aveau oferte in iarnă. Mi-au respectat munca de acolo și nu au reluat tratativele până când lucrurile nu au fost lămurite la Lugoj”, a adăugat ”Conferențiarul”.

Din vechiul lot, Bilia, Mera, Schieb, Coadă, Poparadu și Plămadă au semnat prelungirea înțelegerii cu ASU Poli. ”Sper să convingem cât mai mulți să semneze, astfel integrarea noilor jucători se va face mai ușor. Indiferent de consecințe suntem Politehnica Timișoara, mergem inainte!”, a adăugat Petruescu.

Reunirea lui ASU Poli e bătută în cuie pentru data de 2 iulie. Pe data de 8 se va pleca într-o pregătire centralizată la Hațeg, la Sântamaria Orlea unde se află un stadion nou. Revenirea e programată pe 18 iulie.

FC Bazoș va fi primul adversar în teste, sâmbătă, 7 iulie, la ora 10 pe arena ”Știința”. Pe 11 iulie timișorenii au dată liberă pentru un adversar în cantonament, în 14 iulie va fi un meci cu CNS Cetate Deva. Pe 17 iulie e posibil un joc la Caransebeș. Iar în 21 iulie cu CSM Reșița la Timișoara. Pentru 25 iulie adversarul e Luceafărul la Oradea. Iar pe 28 iulie are loc meciul de prezentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.