Autoturismele viitorului, cu un pas mai aproape de realitate, la Timişoara

Autoturismele viitorului, cu un pas mai aproape de realitate, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Ce pot face nişte tineri cu un buget de 500 de euro atunci când îşi propun să ne arate cum vor fi autoturismele viitorului? Rezultatele s-au văzut miercuri, la sediul din Timişoara al companiei germane Continental. Asemenea evenimente devin tradiţionale, scopul fiind stimularea creativității tinerilor şi atrag interesul acestora.


Dacă la o ediţie precedentă machetele realizate în cadrul unui concurs asemănător trebuiau să recunoască semnele de circulaţie instalate pe un circuit în miniatură, la această ediţie a InGENIOUSly Continental, studenţii au construit vehicule care să urmeze un traseu rutier marcat şi să ofereposibilitatea controlului automat al vitezei. De asemenea, pe un smartphone, sistemul dezvoltat trebuie să afișeze permanent viteza de deplasare și distanța parcursă din momentul începerii fiecărui traseu.

Au fost 35 de studenţi împărţiţi în şapte echipe, care au lucrat sub coordonarea unor lectori din cadul Continental şi al Universităţii Politehnica Timişoara. Fiecare echipă a primit câte un buget de 500 de euro, cu care să achiziţioneze piesele pe care le-au considerat necesare realizării machetei inteligente. Ideile participanţilor au fost „coapte” timp de 13 săptămâni, iar miercuri acestea au fost prezentate în cadul unui concurs. Cele mai bune concepte vor contribui la dezvoltarea autoturismelor viitorului, care, cel mai probabil ne vor conduce singure la destinaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.