Avertisment pentru turiști, în Retezat: drum distrus de viitură, închis temporar FOTO

Avertisment pentru turiști, în Retezat: drum distrus de viitură, închis temporar FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Turismul nu este o activitate foarte sigură în masivul Retezat în această perioadă, avertizează Salvamont Hunedoara. Asta după ce, din cauza ploilor puternice din această săptămână, drumul județean care face legătura spre stațiunea Râușor a fost distrus, iar toate văile din munte au depășit cotele de inundație.

„DJ 686 care asigură accesul dinspre Râu de Mori (după Suseni) spre Râușor este închis temporar pentru reparații. Debitul crescut al pârâului Râușor, ca urmare a precipitațiilor abundente căzute în munte, a dus la distrugerea părții carosabile pe trei porțiuni cu lungimi cuprinse între 10 și 40 de metri. Practic, malurile s-au surpat, apele au mușcat adânc din corpul drumului și au distrus porțiuni întregi ale unei benzi de mers, într-o zonă aflată la trei kilometri aval de stațiunea Râușor. Din cauza apelor încă mari și a avertizărilor meteo care anunță noi precipitații abundente, există riscul ca surparea să continue. Din acest motiv, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din care face parte și Consiliul Județean Hunedoara, în calitate de administrator al drumului, au decis închiderea temporară a DJ 686. Astăzi se va stabili un plan de măsuri pentru securizarea accesului către Râușor, astfel încât, într-un interval de timp cât mai scurt, turiștii să poată ajunge în stațiune cu mașina”, a informat Consiliul Județean Hunedoara.

Tot ca urmare a ploilor abundente căzute în masivul Retezat, salvamontiștii anunță că toate văile din munte au depășit cotele de inundație, apele învolburate au rupt maluri, au format canioane adânci și au avariat total sau parțial podețele fixe.


În aceste condiții, turiștii sunt sfătuiți să evite drumețiile pe văi sau pe potecile învecinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.