Azi nu suntem buni

Azi nu suntem buni

0
DISTRIBUIȚI

Ce se întâmplă cu România? Țara asta a contradicțiilor și a extremelor parcă e mai în gâlceavă acum cu sine însăși ca niciodată. Este o atmosferă de rătăcire, de lipsă de echilibru, mai intensă decât în alți ani. Ne luptăm și nu se întrevede vreo clipă de răgaz la orizont.

E drept că ne civilizăm tot mai mult. Pe de o parte, avem, de exemplu, o țară în care oamenii încep să înțeleagă rostul compasiunii, al ajutorului, întinzând o mână fermă bolnavilor, săracilor, celor triști, semn deci că ceva se schimbă în bine. În aceeași țară, puțin mai la stânga, zeci de copii sunt ținuți în soare, pentru un spectacol penibil de sincron de tristă amintire, cu un nene cu pretenții didactice care le dă indicații pe un ton milităresc.

Avem o țară în care cultura și divertismentul de calitate își fac tot mai mult loc, apar evenimente create profesionist de oameni implicați.


Dar tot în țara asta, sute de așa-zise manifestări culturale, organizate ca la căminul cultural într-o miercuri, de iluștri mediocri, încă sunt ținute în viață cu bani publici.

Trăim într-o țară care începe să înțeleagă cultura protestului, nu doar a ieșitului în stradă, ci a opoziției la tot ce este fals și grotesc, corupt. Însă tot aici, am votat la guvernare un partid cu oameni care și-au asumat roluri de atotputernici, transformând țara într-o feudă provincială. Lipsa de sinceritate este însă transparentă, se vede că totul este din carton, până și mitingul organizat, cică, împotriva abuzurilor, de fapt încă o ocazie de a aduce celebrele autocare cu membri la București, într-o paradă ieftină pusă la cale pentru a le arăta încă odată cine e șeful.

Ce se întâmplă cu noi? Trecem oare printr-un nou puseu de creștere, care se lasă cu râsete, lacrimi, zvârcoleli, strigăte? Dacă e așa, sper ca, la final, să fim altfel, de preferat mai puternici, mai înțelepți. Să scăpăm de nihilismul mioritic, de blazare, de lene. Să construim, să votăm. Să nu mai fim cum suntem azi, o țară care cu un ochi doarme, și cu altul plânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.