Căsătorii din interes între românce şi cetăţeni străini. Ce urmăreau aceştia

Căsătorii din interes între românce şi cetăţeni străini. Ce urmăreau aceştia

0
DISTRIBUIȚI

Trei străini au decis să se căsătorească cu românce pentru a li se prelungi dreptul de şedere în ţară, însă nu i-au putut păcăli pe poliţiştii de imigrări din Timiş. După verificările efectuate, oamenii legii au constatat că sunt, de fapt, nişte legături de convenienţă, nu în adevăratul sens al cuvântului, de unire a destinelor.

În cauză se află trei bărbaţi, din Egipt, Serbia şi Bosnia-Herţegovina. După ce au încheiat căsătoriile în faţa ofiţerului de stare civilă român, migranţii s-au prezentat cu documentele la sediul Serviciului pentru Imigrări Timiş, cu scopul de a obţine dreptul de şedere ca membru de familie a unui cetăţean român.

Drept pe care nu l-au obţinut, însă.


Poliţiştii au constatat că soţii nici măcar nu locuiesc împreună, bărbaţii fiind cazaţi fie la hotel, fie la diverse pensiuni din Timişoara. Bărbaţii cu vârste între 32 şi 57 de ani s-au cunoscut cu „soţiile” lor în străinătate. În urma interviurilor luate de poliţişti s-au mai constatat neconcordanţe mari între de spusele femeilor şi declaraţiile bărbaţilor implicaţi.

Concluzia a fost simplă: căsătoriile au fost încheiate de convenienţă. Astfel, autorităţile au refuzat prelungirea dreptului de şedere a egipteanului, pe numele căruia a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească România în termen de 30 de zile. În cazul celorlalţi doi străini au fost respinse cererile de prelungire a dreptului de şedere

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.