Câte un ursuleț de pluș pentru fiecare copil din Timiș abuzat sexual,...

Câte un ursuleț de pluș pentru fiecare copil din Timiș abuzat sexual, în centrul Timișoarei. Ce campanie se derulează

0
DISTRIBUIȚI

Campanie inedită inițiată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, cu scopul atragerii atenției asupra violenței asupra minorilor. Timișorenii care s-au plimbat, ieri, pe strada pietonală Mărășești au putut observa 21 de urși din pluș, care au fost legați la ochi cu o panglică pe care a fost scris mesajul “Nu închide ochii”. Numărul nu a fost ales întâmplător, ci a reprezentat copiii din județul Timiș abuzați sexual anul trecut.

Campania “Nu închide ochii” a fost lansată pe 5 iunie, dată decretată drept Ziua împotriva Violenței asupra Copilului în România. Cu această ocazie, timișorenii au fost informați cu privire la consecințele abuzurilor asupra copiilor și, totodată, cu privire la mijloacele pe care le au la îndemână pentru a sesiza autoritățile cu privire la astfel de fapte. Totodată, în cadrul campaniei, în cursul lunilor iunie – septembrie, reprezentanții DGASPC Timiș se vor deplasa în școli, parcuri, cluburi pentru copii și vor discuta cu aceștia despre ce trebuie să facă pentru a nu deveni victime ale unui abuz.

“Pentru sesizarea tuturor situațiilor în care sănătatea și siguranța unui copil este pusă în pericol, DGASPC Timiș a înființat serviciul specializat “Telefonul Copilului”. Numărul de telefon 0256-983 poate fi apelat în orice moment al zilei, de către orice persoană care dorește să ne sesizeze cu privire la situația unui copil abuzat, neglijat, aflat în situație de risc sau în dificultate”, transmite DGASPC Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, doar anul trecut au fost înregistrate 819 cazuri de abuz asupra copiilor în județul Timiș, dintre care 21 au fost de abuz sexual.


În acest an, au fost făcute 247 de sesizări de abuz asupra minorilor, dintre care 11 sexuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.