Cinci medalii de aur pentru lotul României, coordonat de un timișorean, la...

Cinci medalii de aur pentru lotul României, coordonat de un timișorean, la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

0
DISTRIBUIȚI

Cinci medalii de aur şi o medalie de bronz reprezintă palmaresul lotului olimpic de juniori al României la cea de a XXII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în perioada 19 – 24 iunie, în Grecia (Rhodos), aceste rezultate clasând ţara noastră pe primul loc în topul neoficial pe naţiuni.

Potrivit unui comunicat, transmis de MEN, medaliile de aur au fost cucerite de Ioana Popescu (Liceul Teoretic „Şcoala Europeană” din Bucureşti), Diana Ţolu (Şcoala gimnazială „Eugen Ionescu” din Slatina, judeţul Olt), Andrei Moldovan (Şcoala gimnazială nr.


79 din Bucureşti), Vlad Ştefan Vergelea (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa) şi Andrei-Theodore Mărginean (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti), laureat cu argint la ediţia precedentă.

Medalia de bronz i-a revenit lui Iustinian-Cristian Constantinescu, elev al Şcolii gimnaziale „George Bacovia” din Bucureşti.

Lotul României a fost coordonat de lector univ. dr. Andrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timişoara şi prof. Dănuţ Aramă de la Colegiul Naţional „Costache Negri” din Târgu Ocna, judeţul Bacău.

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori este o competiţie anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică.

La ediţia din acest an au participat concurenţi din 17 ţări (10 ţări membre şi 7 cu statut de invitat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.