Cincinal pentru Ceau, Cinema! Vezi care sunt surprizele festivalului din acest an

Cincinal pentru Ceau, Cinema! Vezi care sunt surprizele festivalului din acest an

0
DISTRIBUIȚI

Festivalul Ceau, Cinema! ajunge la ediția a 5.a, care va avea loc în perioada 19-22 iulie, la Timişoara şi Gottlob.

Tendințele generale de revenire la autoritarism și la Partidul-Stat transformă ediția a cincea a festivalului în „cincinal”. Prilej pentru a redescoperi mari filme dosite după Cortina de Fier, precum și documentare despre sfârșitul comunismului. Deceniile care ne despart de anul 1989 ne îngăduie o privire așezată, ludică, asupra trecutului, în speranța vindecării de traumele istoriei. În 2018, omagiul este adus spectatorului iubit.

Festivalul are o secţiune necompetiţională cu mult-așteptatele premiere de la Grădina de Vară, o retrospectivă Andrei Ujică, un focus Florin Iepan, un omagiu adus regretatului documentarist Răzvan Georgescu, precum și ateliere și expoziții, ca să numim doar câteva atracții.


De asemenea, publicul va putea dialoga cu numeroșii invitați.

Secțiunea competiţională este dedicată cineaştilor din ţările cu minorităţi tradiţionale în regiunea Banatului. Cele șase filme selectate de criticul Ionuț Mareș concurează pentru trei trofee: Marele Premiu Ceau, Cinema! ‘Răzvan Georgescu’, în valoare de 1.500 de euro, Premiul Vitas pentru film independent sau de debut, de 1.000 de euro, Premiul Publicului, în valoare de 500 euro. Spectatorii care vor vota pentru filmele din competiție se înscriu automat în tombola pentru o bicicletă ‘DICTATOR’, oferită de Pegas.

Festivalul va avea loc în Timişoara la Sala 2 a Teatrului Național, sala mare a Teatrului Maghiar, spațiile de la Casa Artelor, la Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul şi la Centrul Cultural Ambasada, respectiv în Gottlob, prima localitate din mediul rural care a reuşit să-şi reabiliteze cinematograful.

Accesul în cadrul festivalului se va face pe bază de abonamente (45 de lei) și bilete (10 lei/proiecție). Abonamentele pre-sale pot fi achiziționate de la Cărturești – Mercy.
Ceau, Cinema! este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală. Proiectul este organizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) şi al Consiliului Judeţean Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.