Cod portocaliu de inundații în mai multe zone din vestul țării

Cod portocaliu de inundații în mai multe zone din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

Ploile abundente de astăzi au crescut considerabil riscul de inundații în mai multe bazine hidrografice, Departamentul pentru Situații de Urgență emițând o avertizare cod portocaliu în acest sens.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Cigher – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (județul Arad), Mureş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă Dobra (județele Hunedoara și Arad), Bega – bazin superior amonte S.H.


Balint (judeţul Timiş). Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Stejar, Vineşti, Troaş (afluenţi ai Mureşului în zona S.H. Săvârşin)”, spune mesajul Departamentului pentru Situații de Urgență.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.