Cod portocaliu de inundații în vestul țării. Ce zone sunt vizate

Cod portocaliu de inundații în vestul țării. Ce zone sunt vizate

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică vizând mai multe zone din partea de vest a României.

INHGA avertizează că se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Avertizarea cod portocaliu este valabilă „în intervalul 13.06.2018 ora 20.00 – 14.06.2018 ora 24.00 pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H.


Gelmar (judeţele Hunedoara şi Arad), Bega Veche, Bega (judeţul Timiş), Timiş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera (judeţele Caraş Severin şi Timiş), Cerna (judeţele Caraş Severin şi Gorj)”, spune comunicatul Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, a fost emisă și o avertizare cod galben pentru râurile Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera și Cerna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.