Concesiunea de extracţie a gazelor din Iecea Mare, preluată de o societate...

Concesiunea de extracţie a gazelor din Iecea Mare, preluată de o societate australiană

0
DISTRIBUIȚI

Pe piaţa timişeană a carburanţilor a avut loc de curând o nouă tranzacţie. O societate australiană care deţinea o concesiune de exploatare la Parţa a achiziţionat licenţa de producţie deţinută de o altă companie pentru un perimetru de la Iecea Mare. ADX Energy, deținăttoarea a 50% din concesiunea de hidrocarburi Parța, a anunşat achiziţia licenţei de producţie pentru un perimetru din zona localităţii Iecea Mare. Acordul a fost semnat cu cei de la Amromco Energy, cel mai important producător independent de gaze din România.

ADX Energy va plăti Amromco Energy o sumă de 30.000 de euro, plus o redevență de 5% pentru gazele care ar putea fi extrase în zona Iecea Mare.


Licența de producție Iecea Mare acoperă o suprafață de 4,7 kilometri pătrați și expiră în noiembrie 2034. Achiziția permite ca unul dintre puțurile din zona Parţa să fie forate dintr-o locație optimă în zona respectivă. După succesul programului de evaluare este posibil să se localizeze facilitățile de producție din zona de licență care să permită inițierea unor operațiuni potențiale de producție fără a fi necesară obținerea unei licențe de producție. Localizarea licenței în proximitatea centrului activ de producere a gazelor naturale de la Călacea asigură potențialul de utilizare rapidă și eficientă a producției de gaze. ADX intenționează să furnizeze o actualizare operațională în legătură cu Programul de Evaluare Parta planificat în următoarele săptămâni, au anunţat reprezentanţii companiei.

Datele obţinute de ADX, achiziționate recent în partea de nord a licenței Parţa, de 1.221 km, au permis companiei ADX să delimiteze o serie de oportunități de foraj de aprovizionare cu petrol și gaze, bazate pe puțuri istorice care au fost forate, dar nu au devenit productive. Programul de evaluare include 2 oportunități de redirecționare a gazelor naturale, denumite după puțurile existente din apropiere, Iecea Mare și Carpinis. Datorită distanței lor reduse faţă de instalația activă de prelucrare a petrolului și a gazului de la Satchinez – Călacea, este de așteptat o dezvoltare rapidă, cu costuri reduse, a operaţiunilor, care să garanteze că resursele relativ mici pot fi dezvoltate economic.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.