Consilierii locali au votat: vaporașele vor circula pe Bega în cel mult...

Consilierii locali au votat: vaporașele vor circula pe Bega în cel mult trei luni

0
DISTRIBUIȚI

În cel mult trei luni ne vom plimba cu vaporașele pe Bega, susțin reprezentanții Primăriei Timișoara. Ieri, consiliul local a votat un proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de finalizare al proiectului de reabilitare a malurilor Begăi în valoare de șase milioane de euro, în cadrul căruia municipalitatea a avut obligația de a cumpăra cele șapte vaporașe, cu bani din bugetul local. Dacă inițial a fost propus un proiect care prevedea prelungirea termenului cu șase luni, până la data de 31 decembrie 2018, ieri, aleșii locali au votat un alt proiect, potrivit căruia vaporașele trebuie să circule până la data de 30 septembrie.

„Mergem pe formula de prelungire cu trei luni a termenului și retrag de pe ordinea de zi proiectul care prevede prelungirea cu șase luni.


Ne vom plimba cu vaporașele în mai puțin de trei luni, dar am dorit să ne asigurăm o marjă de siguranță. Pentru ca Administrația Căii Navigabile să fie funcțională nu este nevoie de șase luni, nici de trei luni, ci de mai puțin”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Vă reamintim că, la sfârșitul lunii mai, Guvernul României a adoptat hotărârea de înființare, în subordinea Ministerului Transporturilor, a Regiei Autonome de Administrare a Căii Navigabile „Canalul Bega”. Doar că mai este nevoie de câțiva pași de făcut pentru ca această administrație să fie efectiv funcțională.

Primăria Timișoara a plătit pentru achiziționarea celor șapte vaporașe suma de două milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.