Cum vindea informații polițistul Sav, care a fost reținut în aceeași zi...

Cum vindea informații polițistul Sav, care a fost reținut în aceeași zi de DNA și de DIICOT. Ce măsuri de siguranță își lua la întâlniri

0
DISTRIBUIȚI

Polițistul Adrian Sav a reușit performanța greu de egalat ca, în aceeași zi să fie reținut și de DNA și de DIICOT pentru că vindea informații legate de dosarele penale oricui era dispus să-i dea chiar și câteva sute de lei. Deși era doar agent principal, acesta a ajuns să fie un adevărat distrugător de dosare penale deoarece era suficient să audă cea mai mică informație că imediat încerca să o valorifice către cei vizați.

Sav a fost denunțat la DNA de un cetățean arab că i-a cerut mită după ce, anterior, denunțătorul polițistului a fost oprit în trafic și în mașina sa au fost descoperite 150 de kg de lichid aromatic pentru narghilea, care conțin și tutun, care este accizabil. Ulterior, Sav l-a abordat pe denunțător și i-a spus că este vizat de DIICOT și că, dacă vrea ca dosarul „să iasă bine”, trebuie să-i dea 10.000 euro. După ce a primit 500 de euro, Sav a cerut alți 1.000 de euro, afirmând că este vorba de un împrumut. Pentru că a primit doar jumătate din suma cerută, polițistul i-a cerut telefonic patronului să îi aducă diferența, discuția fiind interceptată în baza mandatului emis de un judecător.

Sav Adrian: Fii atent!

B.S.: Sunt..

Sav Adrian:Eu te-am rugat ieri …

B.S: … Da.

Sav Adrian: … Că de-aia te-am rugat … Bă, am nevoie de o mie …

B.S: … Da.

Sav Adrian:… Pentru că am șaptezeci de milioane de plătit.


Am plătit … cinșcinci de milioane. Ăia or fost ultimii bani pe care i-am plătit, legat de apartamentul meu.

B.S: Adi …

Sav Adrian:… De aceea ți-am cerut o mie.

B.S: Adi …

Sav Adrian: Tu, asta ai putut, e o.k..

B.S: Ascul … ascultă-mă! Eu ți-am zis că-ți dau doișpe. La ambele. Dar, omule … scapă-mă … io vreau să știu ce am … io, crede-mă, la ala … ți-am mai spus: cu ala cu aromele … nu e pe … nu … nu mi-e frică așa de mult.

Au urmat o nouă întâlnire față-n față, într-un restaurant din zona Soarelui, polițistul luându-și măsuri de protecție. „Polițistul i-a solicitat martorului să-și închidă telefonul mobil, să-și lase autoturismul în parcarea magazinului Carrefour, iar în toaleta restaurantului agentul de poliție l-a controlat fizic pe martor, pipăindu-l și solicitându-i să-și deschidă cămașa”, se arată în documentele de la dosar. În timpul discuției, Sav a adus discuția despre dosarul martorului, instrumentat de DIICOT, și i-a spus că va mai fi nevoie de bani și pentru alți colegi de-ai săi polițiști care lucrează în acel dosar. Sav Adrian i-a cerut să-i dea pe loc suma de 500 de euro, afirmând că pentru el mai trebuie încă 2000 de euro, iar „o altă sumă neprecizată se va împărți între alte patru persoane, respectiv doi polițiști de la Crimă Organizată care lucrează în dosarul DIICOT, un procuror de la DIICOT al cărui nume nu l-a precizat, precum și o altă persoană necunoscută”. Pentru că nu avea bani la el, denunțătorul s-a dus la un alt restaurant și s-a împrumutat 400 de euro pe care i-a dat agentului.

Pentru a nu se auzi ce discută, Sav a ales ca o altă discuție să o poarte în fața unei case unde lătra un câine și i-a transmis „clientului” că va rezolva la București ca analizele care urmau să stabilească procentul de tutun din produsele confiscate să fie zero. Ulterior, i-a cerut să aducă alte pungi care să conțină o substanță asemănătoare cu cea aflată în camera de corpuri delicte, dar fără tutun. Pentru că denunțătorul nu a adus pungi de aceiași culoare ca și cele confiscate, Sav a renunțat la planul inițial. La finalul discuției a cerut 300 de lei și a primit 250.

Polițistul a continuat să-l preseze pe omul de afaceri spunându-i că îi va rezolva dosarul pe care el îl instrumentează dacă îi va da 5000 de euro, cerând imediat 2.000 euro și ulterior alți 500. Agentul a fost arestat în dosarul DNA pentru luare de mită în formă continuată, 11 acte materiale, trafic de influență și luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.