Elena Udrea, condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul „Gala...

Elena Udrea, condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2064900492">

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a condamnat-o definitiv, marţi, pe fostul ministru Elena Udrea la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute” pentru luare de mită şi abuz în serviciu. Fostul ministru al Turismului se află din luna februarie în Costa Rica.

Vă reamintim că Elena Udrea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu – fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia – fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă – administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei – Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu – au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a fost condamnat și el de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Gala Bute” la cinci ani de închisoare cu executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.