EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 Vezi cum trebuiau rezolvate subiectele la Limba Română. Sute...

EVALUARE NAȚIONALĂ 2018 Vezi cum trebuiau rezolvate subiectele la Limba Română. Sute de elevi din Timiș au chiulit de la prima probă

0
DISTRIBUIȚI

Absolvenții de clasa a VIII-a au trecut peste primul hop din cadrul Evaluării Naționale – proba scrisă la Limba Română. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, la examen s-au înscris 4.840 de candidați, însă astăzi au absentat de la prima probă 380 dintre aceștia. „Nu s-au înregistrat eliminați la această primă probă”, informează ISJ Timiș.

Tot astăzi, în jurul orei 15.00, Ministerul Educației a făcut publice baremele de corectare la proba scrisă la Limba Română, precum și subiectele primite de candidați. Pentru rezolvarea integrală a cerințelor primului subiect, elevii au primit 40 de puncte, iar 36 pentru cel de-al doilea subiect. Totodată, elevilor le sunt acordate până la 14 puncte pentru redactare.

Absolvenții clasei a VIII-a au primit la proba scrisă la Limba Română două texte la prima vedere pe baza cărora au avut de răspuns la mai multe cerinţe. De asemenea, au avut de povestit o întâmplare dintr-o cetate, dar şi de scris o compunere prin care să demonstreze genul epic.

Miercuri, 13 iunie, elevii de clasa a VIII-a vor susține proba scrisă la Matematică, iar joi, la limba maternă. În data de 19 iunie, până la ora 12.00, se vor afișa rezultatele înainte de contestații, care se vor depune în intervalul orar 14.00 – 19.00.


Perioada 20 – 22 iunie este rezervată soluționării contestațiilor, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice pe 23 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.