Fostul Cinema „Arta” din Timișoara, casă nouă pentru Teatrul Maghiar

Fostul Cinema „Arta” din Timișoara, casă nouă pentru Teatrul Maghiar

0
DISTRIBUIȚI

Cu prilejul aniversării a 65 de ani de existenţă a teatrului maghiar „Csiky Gergely”, municipalitatea timişoreană va atribui acestuia cinematograful şi grădina de vară „Arta”, spaţii care vor fi folosite pentru diverse proiecte teatrale, coregrafice, cinematografice, educative şi de cultură contemporană.

Noul spaţiu pentru spectacole, pus la dispoziţia teatrului maghiar pentru proiecte ale comunităţii, va rămâne, în continuare, şi cinematograf, aici urmând a fi proiectate spectacole înregistrate, filme europene şi filme de artă.

Primăria Timişoara va începe lucrările de renovare a imobilului din Iosefin, de pe strada N.


Văcărescu, la începutul stagiunii teatrale 2018/2019, urmând apoi să doteze sala cu mobilier şi aparatură tehnică, iar teatrul maghiar va face demersurile necesare pentru a obţine finanţări inclusiv din partea instituţiilor statului maghiar.

Protocolul de atribuire va fi semnat în această după-amiază, în foaierul teatrului, la ora 17.00, înainte de verinsajul expoziţiei retrospective „65 de ani de momente memorabile”, organizată în cadrul evenimentelor dedicate aniversării teatrului.

Surse foto: banatulazi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.