Imagini spectaculoase: capre negre, cu mai mulți iezi, filmate în Retezat VIDEO

Imagini spectaculoase: capre negre, cu mai mulți iezi, filmate în Retezat VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

capra neagra

Imagini spectaculoase au fost surprinse într-un parc național din vestul țării. Angajați din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva au filmat, recent, capre negre, cu mai mulți iezi, într-o zonă înaltă, stâncoasă, din județul Hunedoara, în Parcul Național Retezat. În imagini se poate observa cum se hrănesc și cum acestea păstrează vigilența tot timpul, ferindu-se de prădători.

Potrivit reprezentanților Romsilva, capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Având musculatura foarte dezvoltată și copite despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Are o înălțime de până la 130 de centimetri și o greutate de până la 50 de kilograme, putând trăi până la 20 de ani. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

România are o populație dezvoltată de capre negre, specialiștii în cinegetică estimând-o la peste 7.000 de exemplare.

Capre negre, cu iezi, în Parcul Național Retezat din cadrul Romsilva

Capre negre, cu mai mulți iezi, filmate de colegii noștri într-o zonă înaltă, stâncoasă, din Parcul Național RetezatÎn imagini se poate observa cum se hrănesc și cum acestea păstrează vigilența tot timpul, ferindu-se de prădători.Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa.


Având musculatura foarte dezvoltată și copite despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Are o înălțime de până la 130 de centimetri și o greutate de până la 50 de kilograme, putând trăi până la 20 de ani. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. România are o populație dezvoltată de capre negre, specialiștii în cinegetică estimând-o la peste 7.000 de exemplare. Parcul Național Retezat National Park, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare fiind în zone de protecție strictă sau integrală. Parcul Național Retezat asigură un echilibru al faunei, existând carnivore mari, precum ursul, lupul sau râsul, dar și animale erbivore, între care capra neagră, cerbul, căprioara sau mistrețul. Aici trăiesc 185 de specii de păsări și pot fi găsite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. Pe raza parcului sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România.*****Chamois in Retezat National Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #AriiProtejate #Retezat #Păduri #fauna #silvicultură

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe 12 Iunie 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.