Inaugurări de locuri de joacă în Timișoara, cu reproșuri din partea cetățenilor...

Inaugurări de locuri de joacă în Timișoara, cu reproșuri din partea cetățenilor și plăcuțe cu numele primarului Robu FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Trei noi locuri de joacă au fost inaugurate, astăzi, la Timișoara, în prezența primarului Nicolae Robu, care a fost însoțit de Adrian Bere, șeful Direcției de Mediu.

Prima oprire a fost făcută pe Intrarea Dornei, din zona Circumvalațiunii, unde, potrivit reprezentanților municipalității, s-au făcut lucrări în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei. Practic, au fost montate echipamente noi, s-au reparat unele vechi, o suprafață de 260 mp a fost amenajată cu tartan și s-au montat 16 bănci și 16 coșuri.

Imediat ce a ajuns în locul de joacă, o mămică i-a atras atenția primarului Robu că intrarea este prea bruscă, astfel că e greu accesul cu cărucioare. De asemenea, o altă mămică i-a transmis edilului să instaleze mai multe leagăne, pentru că este mereu coadă la cele existente, iar o alta i-a semnalat că ar fi trebuit realizat încă un geam la o căsuță pentru copii. Primarul a precizat că o să țină cont de solicitări și i-a cerut șefului Direcției de Mediu să planteze mai mulți copaci în zonă. “Trebuie să avem grijă de ce e aici, pentru că banii pe care-i avem sunt puțini. Nu sunt prieten cu garajele, trebuie să le desființăm pe toate. Am demolat garajul unui nepot și urmează și cel al fiului meu. Principala problemă este lipsa locurilor de parcare”, le-a declarat Nicolae Robu mămicilor din locul de joacă, în momentul în care a văzut mai multe garaje realizate chiar în fața acestuia.

Următoarea oprire a fost făcută la un loc de pe joacă de pe str. Silistra, în zona Lipovei, unde s-au realizat lucrări în valoare de 171.000 de lei. Aici a fost montat tartan pe o suprafață de 308 mp, iar suprafața gazonată este de 709 mp. De asemenea, s-au montat echipamente noi, s-au făcut reparații la echipamentele existente și s-au instalat 19 coșuri de gunoi fără scrumiere și 19 bănci. Interesant este faptul că acest loc de joacă a fost inaugurat astăzi, la șase luni de la finalizarea lucrărilor, așa cum scrie pe o placuță prinsă pe un gard, pe care a fost trecut și numele primarului Nicolae Robu.

În locul de joacă din Calea Lipovei primarul i-a recomandat lui Adrian Bere să nu mai planteze tei, care au un miros puternic, și l-a certat pentru că a instalat două mese de ping-pong, pe motiv că „locuitorii s-au plâns că e enervant să auzi acel zgomot al mingilor care se lovesc de masă în mod repetat. Nu trebuie să mai facem lucruri care produc zgomot. Puteți pune leagăne în loc, că ș-așa spun oamenii că sunt prea puține”.

În final, a fost inaugurat și un loc de joacă de pe str. Leandrului, tot în zona Lipovei, valoarea totală a lucrărilor fiind de 30.000 de lei. În total, a fost acoperită o suprafață de 108 mp cu tartan și alta de 220 mp cu gazon, iar mai multe echipamente, printre care un complex de tobogane, cinci echipamennte pentru fitness și două foișoare, au fost mutate din Piața Consiliul Europei.

Nicolae Robu s-a întâlnit în locul de joacă cu mai mulți tineri, care se relaxau într-un foișor, cu care a început să se contreze pe tema echipelor de fotbal ASU Politehnica și ACS Poli.


„Am o nemulțumire: că țineți cu ACS”, i-a spus un adolescent primarului. „Ce știi tu ce e aia ACS și ASU. Știi cine a înființat echipa ASU și de când există?”, l-a întrebat Nicolae Robu pe tânăr, care i-a răspuns că „Politehnica”. „Și cine era șef la Politehnică știi? Eu eram șef. Dacă vrei să știi istoria echipei cu care ții tu, asta e istoria adevărată. Când o să aveți și voi suporteri măcar câți există la ACS, putem discuta, dar voi sunteți 300-400 acolo”, a răspuns Nicolae Robu. Însă adolescentul nu s-a lăsat mai prejos și i-a replicat primarului că la meciurile lui ACS Poli „nu vine nimeni”. „Nu-i adevărat. Tu ai fost acolo? Hai că vedem acuși câți o să fie când joacă ACS cu ASU. Nu confunda galeria cu suporterii. Suporterii sunt mult mai mulți la ACS, doar s-a văzut asta pe parcursul campionatelor. Dar voi sunteți îndoctrinați. Știi cine e cea mai Poli dintre toate Poli? ACS”, a mai precizat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.