Incendiu într-un parc național din Banat, se intervine cu elicopterul FOTO

Incendiu într-un parc național din Banat, se intervine cu elicopterul FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-703574701">

Alertă într-o pădure din Banat, unde a izbucnit un incendiu, fiind afectată o suprafață de aproximativ 1.000 de metri. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, flăcările se manifestă în Parcul Național Domogled- Valea Cernei, într-o zonă în care forțele de intervenție nu pot ajunge.

„Se pare că este vorba de un singur focar, într-o zonă cu teren accidentat, stâncos, unde nu este posibil accesul forțelor de intervenție”, a arătat ISU Caraș-Severin.

La fața locului a fost solicitat să intervină și un elicopter de la Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Administrației și Internelor, care a efectuat o primă recunoaștere pentru a evalua situația. Elicopterul urmează să execute misiuni de aruncare cu apă pentru stingerea incendiului.

La sfârșitul lunii aprilie, un alt incendiu a izbucnit în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, din județul Caraș-Severin, la o plantație de pin negru de Banat și subarboret. O suprafață de aproximativ patru hectare a fost afectată de incendiu, care a fost stins după o săptămână de la izbucnire.

Foto: ISU Caraș-Severin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.