Începe lupta pentru funcția de vicepreședinte al CJ Timiș. Roxana Iliescu a...

Începe lupta pentru funcția de vicepreședinte al CJ Timiș. Roxana Iliescu a participat la ultimul plen UPDATE Ce spune Prefectura Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Roxana Iliescu a participat, astăzi, la ședința extraordinară a Consiliului Județean Timiș, iar la final a ținut să ia cuvântul pentru a anunța că este ultimul plen la care participă, ca urmare a faptului că și-a dat demisia din funcția de consilier județean, dar și din cea de vicepreședinte al instituției.

Cu vocea tremurând, Roxana Iliescu a precizat că a pregătit un raport de activitate pe ultimii doi ani, cât a ocupat funcția de vicepreședinte, și l-a atacat pe Cornel Sămărtinean, președintele PMP Timiș, în discursul său.

“Este ultima ședință de consiliu județean la care particip. Am pregătit un raport de activitate pe cei doi ani de zile cât am ocupat funcția de vicepreședinte. Totodată, vreau să vă mărturisesc că am rămas și am ocupat această funcție cât timp am putut să reprezint în mod onest interesele timișenilor și nu interesele obscure ale unui individ mediocru. Vă readuc aminte un eveniment nefericit petrecut în acest an, și anume momentul în care am fost nevoită să votez împotriva celui mai important proiect de hotărâre al Consiliului Județean Timiș, bugetul pe anul 2018. Vreau să vă mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat în cei doi ani de zile”, a afirmat Roxana Iliescu.

Pe de altă parte, Călin Dobra, președintele CJ Timiș, a precizat că, în următorul plen, programat pentru data de 27 iunie, se va lua act de ordinul emis de prefectul județului Timiș în ceea ce privește încetarea mandatului de consilier județean, respectiv de vicepreședinte al Roxanei Iliescu.


Potrivit șefului CJ Timiș, Cornel Sămărtinean a denunțat protocolul semnat cu PSD în urmă cu doi ani.

“Conform procedurii, în următoarea ședință de consiliu, adică în ședința ordinară din data de 27 iunie, vom lua act de ordinul emis de prefect și bineînțeles așteptăm din partea PMP înaintarea următoarei propuneri conform listei de candidaturi. PMP-ul va avea în prima fază postul de consilier județean din partea partidului, post care s-a eliberat. Cornel Sămărtinean a denunțat protocolul cu PSD semnat acum doi ani, ne-a și trimis în scris acest lucru, dar asta nu înseamnă că nu vom purta discuții de a crea o majoritate la nivelul consiliului județean. Dar cel mai important lucru este faptul că cine va ocupa postul de vicepreședinte să fie clar conectat pe administrație, pe proiectele de dezvoltare a județului și nicidecum pe activitate politică”, a explicat Călin Dobra.

Întrebat dacă PSD va face propunere pentru funcția de vicepreședinte, Dobra, care este președinte interimar al PSD Timiș, a afirmat că “o să gândim la nivelul partidului și o să vă comunic la partid această situație. La momentul la care vom face o alianță administrativă, vom vedea foarte clar cine sunt propunerile și variantele. Deocamdată, nu avem niciun fel de alianță, niciun fel de propunere”.

UPDATE Prefectura Timiș informează, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că a fost emis ordinul de încetare a mandatului de consilier județean deținut de Roxana Iliescu. “Având în vedere adresa prin care Partidul Mișcarea Populară a comunicat Instituției Prefectului, în data de 20 iunie, demisia doamnei Roxana Teodora Iliescu din calitatea de membru al PMP, prefectul Eva-Georgeta Andreaș e emis, astăzi, 21 iunie, în conformitate cu dispozițiile art. 9 și art. 12 din Legea 394/2004, Ordinul de încetare de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier județean deținut de doamna Iliescu”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.