A început a doua etapă de dezinsecție. Viceprimarul Timișoarei: ”Și eu am...

A început a doua etapă de dezinsecție. Viceprimarul Timișoarei: ”Și eu am fost mușcat de țânțari, știm că nu e de ajuns”

0
DISTRIBUIȚI

dezinsectie

La Timișoara a început din nou lupta împotriva țânțarilor. Farkas Imre, viceprimarul Timișoarei, ne-a declarat că, încă de săptămâna trecută, s-a dat startul celei de-a doua etape a operațiunii de dezinsecție, care este efectuată de către o firmă din Arad.

La fel ca-n prima etapă, se stropește împotriva țânțarilor și a altor insecte în toate zonele din oraș, iar în cazul în care sunt observate focare, de obicei în parcuri sau pe malurile Begăi, operațiunea este reluată.

“Depinde de vreme când va fi finalizată dezinsecția, cum ne lasă vremea.


Dacă cu 24 de ore înainte știm că plouă, atunci nu dăm, ca să nu dăm degeaba. De două ori se dă total și unde mai este focar, se mai insistă”, a explicat Farkas Imre.

Reprezentanții Primăriei Timișoara recunosc că nu este de ajuns ce se întâmplă în acest moment pentru ne scăpa de țânțari, dar că stropirea se face în limita fondurilor disponibile.

“Inclusiv și eu am fost mușcat de țânțari. Noi stropim în limita a ceea ce avem deocamdată, nu avem mai mult. Licitația ne-a fost atacată, este blocată. Din ce putem, cu atât ne descurcăm, din păcate. Aceasta era limita de achiziție pe comandă, doar atât poți maxim să cheltuiești. Știm că nu este de ajuns”, a precizat viceprimarul Timișoarei.

Potrivit reprezentanților Primăriei Timișoara, valoarea contractului de achiziție directă pentru efectuarea dezinsecției este până în suma de 30.000 de euro, fără TVA.

Serviciile de dezinsecție sunt atribuite provizoriu firmei arădene, până când se va finaliza licitația publică postată pe SEAP. Termenul limită pentru primirea ofertelor era data de 30 mai, doar că licitația a fost contestată. Cel mai probabil, licitația va fi reluată. Contractul pentru prestarea serviciilor de dezinsecție și deratizare ar urma să fie semnat pe patru ani, Primăria Timișoara fiind dispusă să plătească aproape zece milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.