Întrecere între ambarcațiuni din materiale reciclabile pe Bega FOTO

Întrecere între ambarcațiuni din materiale reciclabile pe Bega FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Timișorenii sunt invitați, în acest sfârșit de săptămână, să urmărească o competiție inedită. Pentru cel de-al treilea an consecutiv, mai multe ambarcațiuni confecționate din materiale recuperate și reciclabile se vor întrece pe Bega. Evenimentul “Make it! Race it! Recycle it!”, organizat de Asociația EcoStuff România pentru a sărbători Ziua Internațională a Mediului, are loc sâmbătă, 9 iunie.

“Vom celebra mediul printr-o competiție sportivă neconvențională, în care participanții se vor întrece pe Bega în ambarcațiuni confecționate din materiale recuperate și reciclabile. Vor fi cel puțin trei ore de lupte crâncene între Spartani, piRats, animale de toate felurile, SuperEroi, mașini și alte minunății! Între bătălii spectatorii vor putea vizita standurile cu căței, se vor putea relaxa în zona cu lazybags sau vor putea participa la Wacky Racers și Flower-Power –un concurs și un atelier pentru copii intre 5 si 10 ani”, transmit reprezentanții ONG-ului.

În concurs s-au înscris patru ONG-uri, o școală și 15 companii, care vor concura pentru cele șase trofee puse în joc de organizatori: Cea mai rapidă ambarcațiune, Cea mai faină temă, Cel mai inovator design, Premiul special EcoStuff, Titanic Award și People’s Choice Award.

Spectatorii vor putea admira ambarcațiunile sâmbătă, începând cu ora 09.00, pe malul Begăi, vizavi de Parcul Copiilor. Startul primei curse se va da la ora 10.00. Ambarcațiunea care va parcurge distanța dată în cel mai scurt timp va câștiga titlul de „Cea mai rapidă ambarcațiune”. Condiția de participare pentru această probă este de a nu folosi la realizarea ambarcațiunii lemn sau metal.


Premiile pentru „Cea mai faină temă”, „Cel mai inovator design” și „Premiul special EcoStuff” vor fi decise de juriul competiției.

“Tot la ora 10.00, va începe votul online pentru premiul People’s Choice. Întregul eveniment va fi transmis LIVE pe pagina de Facebook EcoStuff Romania și tot pe această pagina de Facebook suporterii își vor putea vota ambarcațiunea preferată printr-un simplu like. Înainte de premiere, vom spune ”stop vot” și dăm premiul „Preferata Publicului” echipajului și ambarcațiunii cu cele mai multe like-uri. După curse, fiecare echipaj își va demonta ambarcațiuneași va da spre reciclat deșeurile din care a fost construită. Premierea va avea loc laȘură, începând cu ora 15”, informează organizatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.