Natura face ravagii în Banat. Zeci de gospodării inundate, localități fără curent...

Natura face ravagii în Banat. Zeci de gospodării inundate, localități fără curent electric, copaci doborâți, drumuri blocate UPDATE 2 Alunecare de teren în Reșița VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Județul Caraș-Severin se află sub avertizare cod roșu de inundații, în urma ploilor abundente din ultima perioadă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, 40 de gospodării, majoritatea curți, au fost afectate de inundații în localitatea Slatina Timiș, în urma viiturii puternice de pe pârâul Slatina, care a ieșit din albie. În total, intervin 20 de pompieri militari cu patru motopompe transportabile și patru autospeciale.

Din cauza furtunii, tot în județul Caraș-Severin, localitățile Jupa, Zăgujeni, Zorlencior, Cornuțel, Maciova, Cavaran, Sacu și Domașnea sunt nealimentate cu energie electrică.

De asemenea, circulația este închisă pe drumul național 57B, între localitățile Prigor și Borlovenii Noi, după ce mai mulți copaci au căzut pe carosabil din cauza vântului puternic. „La fața locului se află un echipaj de la Districtul de Drumuri Naționale Mehadia, care lucrează la eliberarea carosabilului. Se estimează reluarea circulației în condiții normale în jurul orei 21.00”, a informat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara.

UPDATE Ministerul Afacerilor Interne anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că s-a activat, preventiv, grupa operativă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, iar peste 3.300 de pompieri sunt pregătiți să intervină în caz de inundații.

„Până în prezent nu au fost înregistrate efecte deosebite cauzate de ploile abundente, însă angajații MAI din județele vizate de avertizarea hidrologică, respectiv Timiș și Caraș-Severin, au fost mobilizați pentru a putea interveni în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.


Menționăm că peste 3.300 de pompieri și peste 2.200 de mijloace tehnice sunt gata de intervenție în sprijinul populației și autorităților locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase. De asemenea, s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență. Totodată, în zonele vizate sunt monitorizate permanent cursurile de apă, pentru a stabili dacă nivelul debitelor acestora poate produce inundații”, informează MAI.

Ministrul Afacerilor Interne mai comunică faptul că o primă intervenție a fost înregistrată la nivelul localității Borlova, din județul Caraș-Severin, unde viitura a înconjurat o casă în care se aflau o femeie și doi minori. Persoanele au fost evacuate preventiv prin improvizarea unui podeț și se află acum în afara oricărui pericol.

UPDATE 2 Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin a informat că, în această seară, o alunecare de teren s-a produs pe Aleea Zadei, din orașul Reșița, fiind afectată o spălătorie auto. În total, s-a surpat teren pe o linie de aproximativ 20-30 de metri. Mai sunt nealimentate cu energie electrică stațiunea Secu și localitatea Râul Alb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.