Profesorul Jackie Ionescu a analizat prima etapă de la Campionatul Mondial de...

Profesorul Jackie Ionescu a analizat prima etapă de la Campionatul Mondial de fotbal. Ce națională l-a impresionat până acum în Rusia

0
DISTRIBUIȚI
Foto: prosport.ro

Ion V. Ionescu urmărește cu interes meciurile de la Campionatul Mondial din Rusia. Reputatul tehnician bănățean analizează și ultimele tendințe din fotbalul modern. Deși nu are o favorită clară la turneul final din 2018, ”Jackie” are cuvinte de laudă la adresa naționalei Spaniei.

Jackie Ionescu s-a retras din activitatea de ”principal”, dar continuă să fie un fin cunoscător al fenomenului. Profesorul a urmărit și analizat prima etapă de jocuri de la CM 2018. ”Din ce văd până acum sunt jocuri bune, fără să fi adus ceva nou în plan tactic concepțional. Echipele practică un fotbal de calitate, există o tendință de nivelare. Nu știu dacă de sus spre jos, de jos spre sus, echipele considerate outsidere se apropie ca randament de joc de cele considerate de top.


Asta și pentru că globalizarea, inclusiv cea a fotbalului, a făcut să dispară diferențele și nuanțele naționale. A făcut ca fotbalul să devină uniform peste tot, mai puțin la echipele din Africa și la unele din America Latină”, ne-a spus Ion V. Ionescu.

Deocamdată cel care a adus Politehnicii ultimul trofeu, Cupa României în 1980, nu are o favorită în Rusia. Totuși, Jackie Ionescu apreciază Spania, deși ”La Furia Roja” l-a schimbat pe Julen Lopetegui chiar înaintea startului iar în primul joc a remizat, scor 3-3, cu Portugalia lui C. Ronaldo. ”Eu aștept să-mi apară o favorită, în funcție de calitatea jocului, spectaculozitatea jocului pe care-l va practica. Nu aș putea anticipa încă și să spun că țin cu cineva sau voi ține cu cineva. Cel mai mult până acum m-a impresionat Spania. Practică cel mai omogen fotbal… Echipa e pusă pe pilot automat, ea joacă și fără antrenor sau cu un antrenor cu personalitate care are calitatea probabil să nu-i deranjeze, să-i asiste, să le ridice moralul, să-i motiveze. Dar probabil Fernando Hierro nu le va impune altă concepție de joc, ceea ce e absolut inteligent”, a concluzionat Ion V. Ionescu.

Cupa Mondială a început pe 14 iunie și se va încheia pe 15 iulie. Turneul final de CM se desfășoară în premieră în Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.