Jazz de mare clasă la Sala Barocă a Muzeului de Artă: concert...

Jazz de mare clasă la Sala Barocă a Muzeului de Artă: concert BlackSalt Duo

0
DISTRIBUIȚI

Sala Barocă a Muzeului de Artă din Timișoara va fi gazda unui concert deosebit care va avea loc mâine, de la ora 19.00, în cadrul căruia melomanii se vor răsfăța cu o porție de jazz alături de BlackSalt Duo, formația alcătuită din Lucian Ban și Abraham Burton.
Lucian Ban este unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni români de jazz, care și-a câștigat renumele grație unei serii de proiecte și albume de primă mână, sound-ul pianului său aducându-i din partea criticilor comparații cu Vladimir Horrowitz şi McCoy Tyner, Ban fiind considerat „unul din cei mai buni pianiști care s-au mutat la New York în ultima decadă” (Bruce Lee Gallanter).

Considerat de cunoscutul ziar britanic The Guardian drept „un nume de urmărit”, pianistul, compozitorul și aranjorul Lucian Ban, originar din Cluj, activează la New York unde colaborează cu mai multe grupuri, toate implicând muzicieni de prim rang, recunoscuți în întreaga lume.


A editat multe albume sub nume propriu, pentru case de discuri americane și europene, iar în 2013 și-a făcut debutul pentru celebra casă de discuri ECM Records cu „Transylvanian Concert”, album ce i-a adus consacrarea internațională. În 2016 casa de discuri americana Sunnyside Records a lansat albumul „Songs from Afar” al quartetului său Elevation. Celebra revistă americană DONWBEAT i-a acordat calificativul maxim și extrem de 5 stele, iar All About Jazz îl numește „un triumf al comunicării muzicale și emoționale”, în timp ce NY Jazz Record vorbește despre „o scrisoare de dragoste pe care pianistul o trimite țării de origine”.

Grupul newyorkez de jazz Elevation a concertat pentru prima oară în Timișoara la festivalul de jazz din 2008, organizat de Marius Giura și a revenit pentru un alt concert la Filarmonica Banatul, acum patru ani.

BlackSalt Duo este un duet unic ce amestecă jazz-ul și impovizația cu influențe de muzică tradițională din Transilvania și Belize într-un concept și sound cu totul originale.

Parteneriatul dintre cei doi muzicieni a inceput la New York în clubul de jazz Kavehaz în 2006 și de atunci cei doi jazzmani au susținut sute de concerte pe ambele părți ale Atlanticului, atât în duet cât și cu quartetul All Stars Elevation. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.