Jucării din alte vremuri, prezentate copiilor timișoreni la Muzeul Banatului. Când puteți...

Jucării din alte vremuri, prezentate copiilor timișoreni la Muzeul Banatului. Când puteți vizita expoziția FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-597392544">

Trenuleţe, maşinuţe, machete, autovehicule care circulă prim pedalare, jocuri, păpuşi, toate sunt reunite în cadrul unei expoziţii organizată de Muzeul Naţional al Banatului şi Asociaţia Muzeul Jucăriilor. La Timişoara au sosit doar o parte din cele 12.000 de piese adunate de asociaţia amintită, dar efectul asupra celor care sunt acum părinţi sau bunici a fost unul pozitiv încă de la deschiderea evenimentului. Surprinzător, cele 600 de piese au fost extrem de mult apreciate şi de copiii care au fost printre primii vizitatori. Micuţii au fost fascinaţi de jucăriile care au făcut copilăria înaintaşilor lor mai fericită.

Asociaţia Muzeul Jucăriilor a fost creată la iniţiativa unui grup de entuziaşti iubitori şi păstrători ai propriilor jucării care, pe parcursul a patru decenii au strâns şi au colecţionat nenumărate jucării aparţinând diferitelor generaţii. Astfel, în ultimii ani au fost achiziţionate din România o colecție de jucării (peste 12.000), fabricate în țară și în străinătate între anii 1900-1980. Fiecare dintre acestea are o poveste a ei, fiecare a fost martora unei emoţii, a unei lacrimi sau a unui vis împlinit.

Expoziția va putea fi admirată la galeria Bastionului Therezia al Muzeul Național al Banatului în perioada 5 iunie – 2 iulie 2018, de marți până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.