Laborator cu dotări de ultimă oră pentru studenții Universității Politehnica din Timișoara

Laborator cu dotări de ultimă oră pentru studenții Universității Politehnica din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica Timişoara beneficiază de un nou laborator cu dotări de ultima oră. Acesta reprezintă un rezultat al colaborării strânse cu mediul economic din Timișoara, proiectul fiind sponsorizat de o societate cu activitate în domeniul IT din oraş.

Laboratorul C221in cadrul Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică a UPT a fost dotat cu echipamente electronice: 8 osciloscoape, 4 sonde optice comunicare smart meter, 5 surse laborator, 6 multimetre,  1 clește ampermetric, 1 trusa reglabila.


De asemenea, a fost modernizată și infrastructura IT, fiind instalate 8 calculatoare și un laptop pentru citire contoare panou.  Şi cum la aparatură nouă se potriveşte şi o locaţie de calitate, au fost efectuate și lucrări de reparații și modificări la rețeaua electrică astfel încât echipamentele să fie utilizate în cele mai bune condiții.

Mai mult de 370 de studenți din cadrul facultății vor folosi noul laborator pentru cursurile de  Tehnologia Informației și Programarea Calculatoarelor, Măsurarea Mărimilor Electrice, Microcontrolere și Sisteme Integrate, Calitatea Energiei Electrice, Instrumentație Virtuală.

Iniţiativa este parte a colaborării cu cei de la Honeywell, demarată în 2015, și a inclus o sponsorizare pentru amenajarea unui alt laborator, în cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara și-au putut realiza diplomele de licență în cadrul companiei, precum și organizarea vizitei la Timișoara a laureatului Premiului Nobel  pentru fizică, Dr. Robert W. Wilson, care a susținut prelegeri pe teme științifice și a stat de vorbă cu studenții UPT.

Relația de colaborare dintre mediul de afaceri şi UPT este benefică pentru ambele părți. Companiile își asigură astfel resursa umană de care au nevoie, iar universitatea beneficiază pe de o parte de dotări și amenajări de laboratoare, pe de altă parte de programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara își pot realiza diplomele de licență şi de disertaţie în cadrul companiilor partenere. Relația e utilă pentru studenți și prin faptul că vin astfel în contact direct cu realitățile din mediul economic, putând să aplice în practică noțiunile teoretice învățate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.