Liderul USR, la Timișoara: „Dragnea încearcă să prostească o națiune întreagă pozând...

Liderul USR, la Timișoara: „Dragnea încearcă să prostească o națiune întreagă pozând în rolul de victimă, deși a furat banii copiilor din Teleorman”

0
DISTRIBUIȚI

dan barna usr

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, astăzi, la Timișoara, că declarația de ieri a lui Liviu Dragnea este de un “cinism fără precedent” și l-a comparat pe președintele PSD cu Nicolae Ceaușescu.

“Ceea ce se întâmplă acum în România este comparabil fără îndoială cu ceea ce s-a întâmplat în 1989 și într-o oarecare măsură cu ceea ce s-a întâmplat în 1948. Declarația lui Liviu Dragnea de ieri este de un cinism fără precedent, el tocmai a anunțat că intenționează să conducă România prin decrete, exact cum făcea Ceaușescu, că intenționează să șteargă din legislație abuzul în serviciu pentru a se dezincrimina pe sine și pe toți ceilalți acoliți ai domniei sale care îl susțin în această poziție. Poziționarea PSD ca bloc în jurul lui Liviu Dragnea în inițiativa de a șterge democrația din România, anunțându-ne că jocul parlamentar și democrația parlamentară, așa cum este reglementată ea în statul român, a devenit deranjantă pentru Liviu Dragnea și vrea să fie ferm în distrugerea statului de drept, trebuie să genereze o reacție foarte fermă a societății. De altfel, USR va folosi fiecare zi până la moțiunea de cenzură de miercuri pentru a protesta în Parlamentul României, îndemnând de asemenea cetățenii ca în fiecare zi, de astăzi până miercuri, să iasă în stradă, să protesteze vehement față de ideea aceasta, că România poate deveni o republică a infractorilor”, a declarat Dan Barna.

Președintele USR l-a contrazis pe Liviu Dragnea, care și-a cerut scuze, vineri, “miilor de români” condamnați pentru abuz pentru serviciu, precizând că de fapt ar fi doar 73 în închisori și “niciunul nu a furat banii copiilor”.

“L-am văzut pe Liviu Dragnea cerându-și scuze condamnaților care se află în închisoare pentru abuz în serviciu și spunând că sunt mii de oameni.


Sunt 73 de oameni condamnați pentru abuz în serviciu care se află în închisori. 73 și niciunul dintre ei nu a furat banii copiilor, cum a făcut domnul Dragnea și cum instanța din România a constatat. Și pentru acești oameni, și pentru Liviu Dragnea în mod particular, România trebuie sacrificată în aceste zile și PSD-ul să se transforme din nou în Partidul Comunist? Nu vom accepta acest lucru. Practic, PSD a încălcat linia roșie, ne întoarcem spre Rusia, ne întoarcem alergând spre Rusia, fugim de Europa pentru că așa vrea Liviu Dragnea, un om dublu condamnat”, a afirmat Dan Barna.

De asemenea, liderul USR a precizat că Liviu Dragnea pozează în rolul de victimă, când de fapt ar trebui să-și ceară scuze copiilor din Teleorman pentru faptul că le-a “furat banii”.

“Acum, Liviu Dragnea încearcă să prostească o națiune întreagă pozând în rolul de victimă, când a furat banii copiilor din Teleorman, față de care ar fi trebuit cu adevărat să-și ceară scuze, pentru a plăti personal la partidul domniei sale, pentru a plăti personal care l-a slugărit pe domnia sa? Este de neacceptat”, a declarat președintele USR.

Dan Barna le-a transmis, astăzi, din Timișoara, și un mesaj membrilor PSD din întreaga țară. Și anume, acela de a le cere “socoteală” celor din conducerea partidului care au probleme cu legea.

“Vreau să le transmit un mesaj membrilor PSD din țară: faptul că baronii cu schelet în dulap sunt alături de cei care conduc, sunt alături de Liviu Dragnea, îi obligă pe membrii PSD să le ceară acestora să-și schimbe atitudinea. Faptul că o gașcă de oameni, o mână de oameni are probleme cu legea și știu că urmează să răspundă penal pentru furtul banilor publici și pentru grozăviile și aberațiile pe care le-au făcut acestei țări, îi obligă pe membrii normali ai PSD să le ceară socoteală. Nu este normal ca sute de mii de membrii, pentru că știm că PSD-ul susține că are 700.000 de membrii, să fie solidari cu un infractor care vrea să sacrifice întreaga țară pentru interesul personal de a scăpa de închisoare. Aici vorbim de hoție, aici este o gașcă a hoților, ceea ce este extraordinar de grav. Vorbim de varianta unor hoți care sunt îngroziți de faptul că nu mai pot fura din bani publici și puterea pe care ei o foloseau pentru a fura din bani publici ar trebui să o folosească pentru cetățeni, ceea ce li se pare de neconceput. Vorbim despre disperarea hoților că nu mai pot să ne fure banii, asta este întreaga miză a cazului Dragnea și sacrificarea României”, este de părere Dan Barna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.