Măsura luată de Consiliul Județean Timiș pentru ca un drum important să...

Măsura luată de Consiliul Județean Timiș pentru ca un drum important să nu se mai umple de gropi din cauza circulației ”grele”

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-451329636">

Consiliul Județean Timiș a găsit soluția astfel încât un important drum să nu se mai degradeze din cauza autoheviculelor care nu respectă restricțiile de tonaj. Astfel, recent a început construirea, în zona localității Alioș, pe DJ 691, a unei platforme destinate verificării tonajelor autovehiculelor.

Investiția presupune ”realizarea de lucrări de amenajare platformă cântărire”, amplasată limitrof părţii carosabile a drumului judeţean, montarea unui cântar fix, înglobat în structura rutieră a platformei de cântărire, dotarea cu un container-birou cu toate utilităţile necesare și camere de supraveghere.

“Am luat decizia realizării acestui obiectiv de investiții tocmai pentru a putea verifica în mod constant dacă autovehiculele care circulă pe acest drum respectă restricțiile de tonaj. Dorim reducerea degradărilor la respectivul drum județean şi implicit a cheltuielilor de întreţinere. În acest spațiu de servicii și control din zona localității Alioș va fi montat un cântar fix, cu care va fi verificată respectarea normelor legale de către transportatorii de mărfuri privind tonajul maxim admis. Lucrările la acest obiectiv vor fi finalizate în cursul lunii iulie”, a spus, ieri, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Valoarea totală a investiției, care înseamnă amenajarea platformei, achiziționarea și montarea cântarului fix se ridică la suma de 412.640,21 lei, fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.