Ripensia Timișoara continuă colaborarea cu Ciprian Urican și caută jucători de Liga...

Ripensia Timișoara continuă colaborarea cu Ciprian Urican și caută jucători de Liga I. Buget mai mare după plecarea lui Mediop

0
DISTRIBUIȚI

Roș-galbenii vor avea un buget mai mare în noul sezon al Ligii a II-a. Președintele Radu Ienovan anunță că Ripensia își îmbunătățește condițiile și va continua colaborarea cu tehncianul Ciprian Urican. Senegalezului N’Diaye Mediop nu a plecat gratis la Dunărea Călărași iar timișorenii speră ca și un viitor transfer al fostului lor golgheter să aducă un plus financiar.

Mediop mai avea contract șase luni cu ”Ripi” așa că nu a plecat liber din Ciarda Roșie. ”E vorba de o sumă de bani și 50% dintr-un viitor transfer. E un termen pe care ei îl au să vireze banii. Nu pot să spun cât. Nu e fairplay pentru că nu am discutat aspectele de confidențialitate cu cei de la Dunărea. E foarte bine pentru jucător. Poate mai puțin bine pentru Ripensia din punct de vedere sportiv, dar pentru jucător e mai bine și material.


Nu puteam să nu ținem cont de ce a realizat el aici”, a declarat Radu Ienovan pentru Pressalert.ro.

Andrei Dumiter și Adrian Ungureanu, alți doi jucători față de care Dan Alexa, antrenorul călărășenilor, și-a arătat interesul, au o altă situație. ”Ungureanu rămâne la noi iar Dumiter e jucătorul Avicolei Buziaș”, a mai spus Ienovan.

Președintele Ripensiei a confirmat că banca tehnică va fi ”păstrată”. Antrenorul principal Ciprian Urican își manisfestase deja dorința de a rămâne la echipă. ”În principiu da, mai sunt detalii, dar continuăm practic în cuplu cu domnul Urican și domnul Suciu”, a continuat Radu Ienovan.

”Dacă nu reușeam, renunțam la participarea în Liga a II-a”

Proaspăt membru al celei mai noi comisii de la FRF, cea destinată fotbalului profesionist, Ienovan a subliniat că ripensiștii vor fi mai bogați în noul sezon. ”Noi am lucrat la aspectul acesta și cu siguranță va fi îmbunătățit, dacă nu reușeam, renunțam la participarea în Liga a II-a. Și pretențiile noastre, ale conducerii, vor fi mai mari. După ce vom reuși să vedem ce lot putem să avem și după ce vom lua pulsul campionatului vom stabili obiectivul”, a conchis acesta.

Ripensia are bătută în cuie și data reunirii: joi, 28 iunie, va avea loc prima mișcare pentru noul sezon. Pe fondul acestei creșteri financiare timișorenii vor să întărească lotul de bază. ”Vrem să aducem jucători cu experiență la nivelul Ligii a II-a, poate chiar unii cu experiența Ligii I. Osatura va rămâne, cu excepția lui Mediop nimeni nu va mai pleca, Zaluschi a revenit (de la ACS Poli), Ungureanu, C. Toma, Ad. Popa, Bădăuță, Rădulescu, sunt jucătorii noștri. Nu va mai pleca nimeni dintre aceștia”, a explicat Radu Ienovan. Timișorenii au și mulți jucători împrumutați a căror situație e încă neclară. Așa cum e cazul lui Mario Contra, Denis Golda sau Cristian Bocșan. Cei trei aparțin de ACS Poli, care sigur l-ar păstra cel puțin pe cel din urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.