Migranţi ilegali, prinşi cu acte false într-un tren care pleca din România....

Migranţi ilegali, prinşi cu acte false într-un tren care pleca din România. Ce motive au invocat

0
DISTRIBUIȚI

Patru persoane care şi-au încercat norocul de a intra în râvnitul spaţiul Schengen, deşi legea le interzicea, au fost depistate în acelaşi punct de trecere a frontierei, la Curtici, în judeţul Arad. Poliţiştii de frontieri i-au surprins pe aceştia în trenurile internaţionale ce urmau să ajungi la Budapesta, în capitala Ungariei.

În primul dintre cazuri este vorba două femei şi un bărbat, care se aflau, în weekend-ul trecut, într-unul dintre trenurile care circulă pe ruta Bucureşti – Budapesta.


Cei trei s-au legitimat cu documente bulgăreşti, însă poliţiştii de frontieră au constatat rapid că sunt false. Cu toţii sunt turci cu vârste cuprinse între 27 şi 48 de ani.

Şi al doilea caz asemănător a fost înregistrat tot ieri, 24 iunie. De această dată a fost vorba de un algerian care avea o carte de identitate din Belgia, lucru descoperit în urma verificărilor făcute de oamenii legii de la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici. Bărbatul de 28 de ani, ca şi ceilalţi trei prinşi în aceeaşi zi, au spus că au obţinut actele de la persoane necunoscute şi că au plătit diverse sume de bani pentru ele.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşire a infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.