Ministrul Culturii, întâlnire cu juriul care monitorizează Asociația Timișoara – Capitală Culturală...

Ministrul Culturii, întâlnire cu juriul care monitorizează Asociația Timișoara – Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Se caută soluții de finanțare

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Culturii, George Ivașcu, se află, astăzi, în capitala Banatului pentru a vedea cum poate fi susținut proiectul Timișoara – Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

Pentru început, George Ivașcu, însoțit de doi secretari de stat, a efectuat o vizită la Consiliul Județean Timiș, iar apoi se va întâlni cu reprezentanții Asociației Timișoara – Capitală Culturală Europeană și cu juriul de monitorizare al instituției.

„Sunt fericit că vin acum, aici. Sunt fericit că mă întâlnesc cu niște oameni minunați. Împreună vom lucra pentru ca să fie o mândrie capitala culturală Timișoara”, a declarat ministrul Culturii, la Consiliul Județean Timiș.

George Ivașcu este însoțit și de timișoreanul Ion-Ardeal Ieremia, secretar de stat, care a precizat că, acum trei săptămâni, o delegație a Ministerului Culturii a făcut o altă vizită în orașul de pe Bega pentru a analiza problemele existente.


Astăzi, se va încerca și găsirea de soluții la acestea.

Ion-Ardeal Ieremia. Foto: Virgil Simonescu

„Profitând de prezența în Timișoara a juriului de monitorizare a asociației, domnul ministru, împreună cu mine, șase oameni, am sosit să avem o discuție concretă cu acest juriu de monitorizare. Avem în agendă întâlniri cu autoritățile locale, pentru a găsi soluții, față de acum trei săptămâni când am identificat probleme. Domnul ministru a dorit să discute punctual cazul fiecărei instituții din subordinea primăriei și a consiliului județean, pentru a găsi soluții în viitor pentru a se putea asigura o susținere financiară. Mai târziu vom avea o întânire cu juriul de monitorizare, care în noua sa configurație va trebui să conțină și un reprezentant al Ministerului Culturii. Este o vizită cu un pronunțat caracter, toată lumea dorește binele Timișoarei. Soluțiile sunt multiple, ele vor trebui tratate separat, să poată fi cuprinse și să asigure susținerea guvernamentală. Finanțarea proiectelor e un subiect care e în agendă. Din semnalele pe care le avem, abordarea, inclusiv a juriului de monitorizare, este una extrem de pozitivă”, a afirmat secretarul de stat Ion-Ardeal Ieremia, astăzi, la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.