Ministrul Transporturilor ameninţă din nou cu rezilierea contractului pe lotul 3 din...

Ministrul Transporturilor ameninţă din nou cu rezilierea contractului pe lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva. Vezi motivul

0
DISTRIBUIȚI

Sperietoarea rezilierii contractul de construcţie pentru lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva a fost din nou adusă în prim plan de către ministrul Transporturilor, Lucian Şova. Deşi procentul de realizare a lucrărilor pe acest tronson merge spre 90 din total, permanent oficialii din domeniul transporturilor consideră normală rezilierea contractului cu spaniolii de la Comsa. Și, dacă exemplele precedente despre procesul de licitație în românia, cu numeroase amânări și contestații, vor fi urmate și aici, aceasta ar însemna ca întreg proiectul să fie „dat înapoi” cu ani de zile.


Într-un interviu acordat unei agenţii de presă, comparaţia oferită de ministru este cu lotul 4 al aceleiaşi autostrăzi, cel care a fost oprit ani buni de zile tot din cauza incompetenţei celora din Ministrerul Transporturilor şi de la Compania de Drumuri, azi CNAIR, atunci CNADNR.

„Antreprenorul afirmă că face eforturi să reducă din decalajele pe care le-am constatat în ultimul timp, însă nici în aceste zile mobilizarea nu este nici măcar comparabilă cu cea de pe lotul 4. Acest lucru mă îngrijorează. Auspiciile rezilierii contractului plutesc asupra lui. Practic, dintr-o reziliere nimeni nu iese câştigător, dar nu vreau să facem rabat de la siguranţă şi nici nu putem sta impasabili la slaba mobilizare de care dă dovadă antreprenorul”, subliniază Şova.

Desigur, ministrul Şova nu vorbeşte despre problemele legate de disputele dintre beneficiar şi constructor, mai ales financiare, CNAIR refuzând să plătească pentru o serie de lucrări suplimentare realizate pentru construcţia unui nou rutier care acum nu ar mai fi recunoscut de beneficiar după ce a fost în mare parte realizat. Se pare că aceste dispute sunt şi cele care stau la baza deciziei constructorului de a reduce turaţia proiectului. Conform datelor oficiale, lşotul 3 a ajuns în mai la un nivel al construcţiei de 82%, cu două procente mai mult decât în urmă cu o lună. Ceea ce arată că acolo se lucrează, în ciuda acuzaţiilor permanente ale CNAIR cum că acolo nu se lucrează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.