Misiune economică de succes la Budapesta, organizată de CCIAT. Zeci de firme...

Misiune economică de succes la Budapesta, organizată de CCIAT. Zeci de firme timișene, în contact cu sute de companii din China

0
DISTRIBUIȚI

china smart expo

Aproape 40 de firme din județul Timiș interesate să facă afaceri cu companii din China au participat, la sfârșitul acestei săptămâni, la una dintre cele mai mari expoziții din Europa Centrală și de Est. Este vorba de cea de-a noua ediție a China Smart Expo, care s-a desfășurat la Budapesta în perioada 31 mai – 2 iunie. Misiunea economică de vizitare a expoziției a fost organizată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, fiind un real succes.

„CCIA Timiș organizează pentru a doua oară această misiune economică de vizitare a China Smart Expo, o manifestare expozițională de mare anvergură care la această ediție a reunit peste 300 de firme din China. Delegația de afaceri timișeană a fost formată din 38 de firme. Întâlnirile de afaceri au fost de succes, au fost câte minim șase întâlniri care au fost realizate înainte de eveniment, iar la fața locului, fiecare din cele 38 de firme timișene au mai avut în plus alte întâlniri de afaceri, pentru că cele 300 de firme chineze au fost structurate în trei mari sectoare. Un sector dedicat activităților de import-export, adică firme care doreau să exporte în țările est-europene, pentru că expoziția s-a adresat doar firmelor din țările est-europene. O a doua secțiune care s-a adresat studiilor de învățământ, academice, cultură, sport, iar noutatea absolută a ediției 2018 a fost cea de-a treia secțiune, în care câteva camere de comerț sau țări au avut standuri naționale, în care câte o persoană reprezenta un grup de firme care doreau să exporte în China. Așadar, cele 38 de firme care au făcut parte din delegația CCIA Timiș au avut posibilitatea ca în afara celor șase întâlniri făcute ante-eveniment să mai aibă și mult mai multe alte întâlniri, contacte. Se pare că unele din acestea se vor finaliza și cu precontracte sau contracte”, a declarat Rodica Olinic, consilier relații publice la CCIA Timiș.

La misiunea economică organizată la Budapesta a participat și Darius Georgiu, vicepreședinte al CCIA Timiș, care a precizat că expoziția China Smart Expo a fost foare bine organizată.

„Ne găsim la finele unei misiuni economice organizate de CCIA Timiș în Budapesta, la China Smart Expo, o expoziție a firmelor chinezești care doresc să exporte în zona noastră, în Europa de Est, și care evident caută și produse pentru a le importa în China. Am avut o participare extrem de numeroasă și de bine reprezentată. Am fost 38 de firme din cadrul CCIA Timiș din aproape toate domeniile, acoperind o arie vastă de domenii: de la comerț, care a predominat, evident, până la industrie, agricultură sau turism.


Eu apreciez că a fost o misiune extrem de reușită, avem și participanți care au încheiat contracte, participanți care desfășoară deja activitățile premergătoare înființării unei linii de distribuție în România a unor produse chinezești. Cred că toată lumea a fost mulțumită. Am găsit un târg foarte bine organizat, poate nu foarte mare, dar acesta este un avantaj, pentru că am avut întâlniri față în față cu foarte multe societăți, iar expozanții au avut timp să se ocupe de investitori”, a afirmat Darius Georgiu.

Printre reprezentanții unor firme din județul Timiș participante la expoziție s- a numărat și Răzvan Toderaș, care a precizat că va încheia un parteneriat cu o firmă din China pentru distribuția și mentenanța pe anumite utilaje. De asemenea, un alt antreprenor, Ionuț Marcu, a declarat că “a fost un prim contact cu companii din China. În urma acestor întâlniri, putem stabili mai multe oportunități de colaborare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.