Nicolae Robu, audiență pe Facebook cu bicicliștii: “Cine vrea să fie deblocat,...

Nicolae Robu, audiență pe Facebook cu bicicliștii: “Cine vrea să fie deblocat, să mă anunțe”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat că va organiza o nouă audiență online, pe contul său de Facebook, unde nu puțini timișoreni sunt blocați. Potrivit primarului Timișoarei, audiența va fi dedicată doar bicicliștilor, după ce va analiza toate propuneri venite din partea iubitorilor mersului pe două roți pe contul său de Facebook, pe care i-a întrebat, în urmă cu o săptămână, ce amenajări și unde să mai facă.

“Am consultat recent bicicliștii. Am vrut să aflu cât mai concret unde consideră ei că putem să facem să ne fie mai bine și prin ce. Săptămâna viitoare ne vom ocupa de toate propunerile făcute pe Facebook. Tot săptămâna viitoare, cel mai probabil, voi organiza și o audiență Facebook dedicată bicicliștilor, pe pagina mea, după ce voi parcurge toate propunerile făcute, sunt sute de propuneri. Cine vrea să fie deblocat, să mă anunțe”, a declarat Nicolae Robu, ieri, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș.

Primarul Timișoarei a mai anunțat că va organiza și o întâlnire cu bicicliștii, față în față, cel mai probabil peste două săptămâni, după audiența online, și a detaliat de ce sunt nemulțumiți cei mai mulți dintre amatorii mersului pe două roți.

“Sunt foarte multe observații, sunt nemulțumiri legate de treceri abrupte de pe carosabile pe trotuare.


Sunt de acord cu bicicliștii și chiar sunt supărat când văd că nu se înțelege că trebuie făcute treceri line. Proiectanții invocă mereu măsuri de securitate: facem treceri abrupte să-l obligăm pe biciclist să coboare, să nu vină cu viteză și să se trezească în fața unei mașini. Asta spun proiectanții, în permanență prin asta justifică trecerea abruptă. Le-am spus: «oameni buni, mergeți în Ungaria sau oriunde în lume și veți vedea că sunt treceri line». Biciclistul trebuie să se asigure, să nu țâșnească în fața mașinii. Știu că este nevoie de o diferență de nivel de doi, trei centimetri, pentru scurgerea apei, dar noi avem diferențe de 15 – 20 – 25 de centimetri. Le-am transmis celor de la Societatea de Drumuri Municipale să nu mai facă așa. Când constatați că se mai fac treceri abrupte, să îmi sesizați. Am cerut să se facă line și trecerile care deja sunt abrupte. Apoi, am primit o mulțime de propuneri unde să se mai facă piste. Unele idei nu o să le preiau, eu nu desființez benzi de circulație pentru a face benzi dedicate pentru biciclete. Ar înseamna că îmi bat joc de acest oraș”, a explicat Nicolae Robu.

Edilul Timișoarei susține că specialiștii din oraș știu să realizeze piste pentru bicicliști ca-n Occident, doar că astfel de modele nu pot fi aplicate decât în anumite zone.

“Am realizat pe str. Eneas o astfel de pistă, să arătăm că știm și noi cum se face o pistă. Unde nu ne permite ecartul, facem atât cât putem. Sunt de acord cu bicicliștii care spun că pistele noastre sunt departe de cele din Danemarca sau Suedia. Da, suntem departe. Sunt modele demne de urmat și ne inspirăm de la ei. Dar putem aplica asta în locuri în care ne putem permite să realizăm. Vom face și rețeaua regională de piste de biciclete, sperăm să obținem fonduri europene”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.