Nicolae Robu, nemulțumit de cheltuielile de la Sport Club Municipal Timișoara: „Cei...

Nicolae Robu, nemulțumit de cheltuielile de la Sport Club Municipal Timișoara: „Cei care gestionează clubul trebuie să o facă rațional”

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei e deranjat de faptul că SCM-ul și-a depășit bugetul alocat anul trecut. Nicolae Robu a subliniat că clubul autorităților locale și-a drămuit greșit banii, bazându-se pe un sprijin al mediului de afaceri care nu a mai venit, cel puțin nu la cotele așteptate. „Gaura” ar fi fost de șapte milioane de lei anul trecut. Mare iubitor al sportului, edilul-șef consideră că echipele locale trebuie să se îndrepte spre mediul privat pentru a-și suplimenta bugetele.

„Nu se poate ca o Primărie să susțină totul, echipa de rugby, handbal la fel, și altele, fotbalul a beneficiat de zero fonduri din 2015.


Dacă nu se implică oamenii de afaceri din Timișoara… orașul cel mai dinamic din România, conform Forbes; dacă nu se implică mediul economic, trebuie înțeles că doar până la un anumit punct putem merge cu sprijinul Primăriei”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a explicat că în 2017 altul a fost bugetul stabilit la SCM iar în cele din urmă clubul condus de Radu Țoancă a avut nevoie de suplimentări. „Dacă în orașul acesta nu participă nimeni în sprijinirea sportului, o să fac o analiză la SCM. Anul trecut m-am trezit că deși era vorba că 17 milioane lei se cheltuiesc pentru activitatea sportivă, s-au angajat la cheltuieli pe previziuni de 24-25 milioane, care contau pe venituri din mediul privat și care nu s-au realizat. A trebuit să facem o rectificare și plăți de la bugetul local, nu e nici aici un sac fără fund”, a precizat Robu.

În 2018 bugetul SCM Timișoara va fi de maximum 20 de milioane de lei conform primarului. „O să mergem până la 20 de milioane lei, dar cei care gestionează clubul trebuie să o facă rațional. Trebuie să atragă alți bani din mediul privat dacă doresc să facă mai mult decât se face”, a concluzionat Nicolae Robu.

Pe lângă echipele de rugby, handbal și baschet masculin, pentru care inițial s-a format SCM-ul, clubul autorităților a investit și în echipele de baschet feminin, handbal feminin, dar și într-o secție de motociclism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.