Noi detalii despre spitalul regional care va fi realizat la Timișoara: va...

Noi detalii despre spitalul regional care va fi realizat la Timișoara: va fi dotat cu elicopter și centre de cercetare

1
DISTRIBUIȚI

Guvernul României a oferit noi detalii cu privire la spitalul regional care ar urma să fie realizat la Timișoara. Prin intermediul unui comunicat de presă, Guvernul informează că unitatea medicală, care va deservi partea de vest a țării, va fi dotat cu elicopter pentru urgențe și centre de cercetare.

“Un spital regional se va construi în municipiul Timișoara și va deservi partea de vest a țării. Este cea mai bună soluție pentru asigurarea unui acces echitabil al populației la servicii medicale de calitate. La fel ca celelalte spitale regionale care urmează să se construiască, acesta va fi un spital clinic organizat cu o structură de specialități, cu o platformă complexă de investigații și intervenții terapeutice clinice și paraclinice, care va asigura asistență medicală pentru cazurile medicale complexe.


Spitalul din Timișoara va fi dotat cu heliport și elicopter pentru urgențe, precum și cu clinici de specialitate și centre de cercetare dotate corespunzător”, informează Guvernul României.

Vă reamintim că, ieri, în ședința de Guvern, au fost votate opt proiecte de investiții strategice, care urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză, printre care și spitalul regional din Timișoara.

“Veste bună pentru regiunea de vest a țării: la Timișoara se va construi un Spital Regional. Guvernul României ne-a dat astăzi nouă, timișenilor, o veste extraordinară privind construirea unui Spital Regional la Timișoara. Un astfel de spital va putea deservi toată partea de vest a României. Așa cum am promis niciunul dintre proiectele majore al Județului Timiș nu va fi uitat și ne vom lupta în continuare pentru ele. Guvernul PSD sprijină Timișoara și Județul Timiș, iar proiectele pe care le avem pe agendă dovedesc din plin acest lucru, fie că vorbim de Sala Polivalentă, Centura Timișoara Sud, Muzeul Revoluției, Proiectul Vaporașelor de pe Bega sau finanțări guvernamentale de aproape 800 de milioane de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Mulțumesc și pe această cale Guvernului României pentru sprijin și vă rog să aveți încredere că tot ceea ce ne-am propus se va realiza”, a scris Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, pe Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.