Noul traseu al drumului naţional care leagă Timișoara și Deva supratraversează viitoarea...

Noul traseu al drumului naţional care leagă Timișoara și Deva supratraversează viitoarea autostradă A1. Disputa pe nodul Holdea continuă VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

De o săptămână, o parte din vechiul drum naţional dintre Timişoara şi Deva a devenit istorie: a fost realizată devierea necesară a circulaţiei pentru a face loc viitorului lot 3 al autostrăzii ce va lega Lugojul de capitala Hunedoarei.

Filmările realizate cu drona de cei de la Asociația Pro Infrastructură arată cum se prezintă noul traseu al drumului naţional 68A. Acesta include şi un sens giratoriu şi ar trebui să includă și nodul de acces pe A1 de la Holdea. Din păcate, atât acest nod, cât şi un ecoduct suplimentar faţă de proiectul iniţial nu au fost ulterior incluse în proiectul modificat al lotului, ceea ce a dus la apariţia de dispute importante între constructor, spaniolii de la Comsa, şi Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere. Deşi a comandat acest lot special pentru a putea asigura o legătură între DN 68A şi A1, pentru a oferi acces pe autostradă având în vedere lipsa unei bune bucăţi din lotul 2, CNAIR nu a acceptat să includă în contract aceste lucrări.

Deşi constructorul ar putea finaliza în acest an lucrările, spun cei de la Pro Infrastructură, lotul 3 nu va putea fi gata exact din cauza acestor neînţelegeri: „Din păcate, chiar dacă lucrările din contract se pot finaliza în 2018, autostrada va rămâne închisă.


Motivul? Conexiunea autostrăzii cu DN68A și al doilea ecoduct nu au fost incluse de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere în contract nici până în acest moment!”.

Noul traseu al drumului naţional va trece peste noua autostradă. Constructorul (Comsa) a deviat circulația vehiculelor pe noul traseu al DN68A, care supratraversează viitoarea autostradă. Imediat după, fostul traseu al drumului național a fost desființat și s-a început realizarea unor săpături, pentru un nou debleu. Cantitățile mari de precipitații din ultimele zile au stopat momentan lucrările, însă se estimează că în cel mai scurt timp acestea vor fi reluate în forță în acest punct critic al șantierului.

Reprezentanții asociaţiei susţin că în restul zonelor lotului lucrările continuă. În zona ecoductelor dinspre capătul estic de la Ilia, stadiul începe să fie unul avansat, fiind executate straturile de asfalt, rigolele pentru scurgerea apelor, platformele betonate din parcările de scurtă durată, parapetele metalice laterale și centrale, panourile fonoabsorbante și chiar instalațiile de iluminat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.