O nouă ediție a Festivalului „Frăția Lupilor”, în Munții Orăștiei. Ce evenimente...

O nouă ediție a Festivalului „Frăția Lupilor”, în Munții Orăștiei. Ce evenimente sunt programate

0
DISTRIBUIȚI

Asociaţia Culturală Valea Dacilor organizează la acest sfârşit de săptămână cea de-a doua ediţie a Festivalului „Frăţia Lupilor – Unirea mare a triburilor”, dedicat în acest an aniversării Centenarului. Festivalul este un prilej de reconstituire a unor fragmente din istoria dacilor dar şi de a asculta concerte în aer liber cu muzică bună şi de a oferi celor prezenţi produse ale gastronomiei şi meşteşugurilor tradiţionale şi obiecte artizanale. Festivalul se desfăşoară din 29 iunie până în 1 iulie la Costeşti, vechea cetate dacică din Munţii Orăştiei.

La reconstituirea istorică vor participa asociaţiile Terra Dacica Aeterna, Geto-Dacii din Moldova, Historia Renascita Geto-Dacii Sudcarpatici şi Legio I Italica din Bulgaria, pentru a evidenţia unirea triburilor geto-dace.


Vor fi organizate ateliere de ceramică, bucătărie, fierărie, ţesătorie şi de prelucrare a lemnului pentru a ilustra viaţa casnică a geto-dacilor, dar şi lupte şi demonstraţii militare.

Vineri seara, vor putea fi ascultate trupele Next Band, Wild Angels, Odyssey, Focul Viu şi Pragu’ de Sus, sâmbătă va concerta trupa rock An Theos, Mircea Florian şi Nicu Covaci cu formaţia Phoenix, iar ziua de duminică va fi rezervată artiştilor şi formaţiilor de muzică populară tradiţională.

Surse foto: mesagerulhunedoarean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.