O nouă ediție a mitingului aviatic internațional „Timișoara Air Show”, cu piloți...

O nouă ediție a mitingului aviatic internațional „Timișoara Air Show”, cu piloți de top, dar și concerte FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, pe Aeroportul Internaţional Timişoara va avea loc o nouă ediţie a apreciatului miting aerian organizat în capitala Banatului în ultimii ani. Formaţii aeriene acrobatice, avioane cu reacţie şi cu elice, paraşutişti, dar şi un concert vor oferi publicului participant o experienţă de primă mână. Organizatorii sunt pregătiţi să-i întâmpine pe timişoreni, au fost amenajate un număr dublu de locuri de parcare, peste 6.000, iar la faţa locului vor fi piloţi care vor ghida maşinile spre parcări şi oamenii spre locul destinat spectatorilor pe pista aeroportului.

Lista participanţilor include aparate şi piloţi din partea Forţelor Aeriene Române, Aeroclubul României cu Hawks of Romania, parașutiștii Blue Wings şi The Pellicans, formaţia ASALT și Iacării Acobați. După evoluțiile piloților, spectatorii vor putea asista la un concert de muzică rock susţinut de formații românești și sârbești. O veste de ultimă oră va încânta înmod sigur participanţii, pe lista cluburilor participante au fost incluşi şi letonii de la Baltic Bees, care au reuşit să includă în ultimul moment şi evenimentul timişorean în calendarul lor.

Show-ul aerian este programat să înceapă la ora 19.00, iar pe cer își vor face apariția elicoptere, avioane de acrobaţie, este de aşteptat şi un avion de transport al armatei şi nu vor lipsi, desigur, nici MIG-urile 21 din dotarea forţelor aeriene. Baltic Bees vor stârni cu siguranță interes printre amatorii de acrobații aeriene. „Piloții letoni au fost foarte încântați de publicul din Timișoara și de atmosfera de aici și au ținut neapărat să mai fie prezenți. Programul lor este foarte încărcat, însă au reușit și ne-au anunțat în urmă cu câteva zile că vor participa și ei”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Din punct de vedere organizatoric, cele două parcări amenajate vor fi situate pe drumul spre aeroport, lângă sediul Dura, respectiv vizavi, pe cealaltă parte a drumului de acces. Oamenii vor fi dirijați spre parcări, în funcţie de modul de sosire, cei dinspre centură spre o parcare, cei care vin dinspre Calea Lugojului către cea de a doua parcare. Pentru a se evita aglomeraţia, publicul este rugat să sosească din timp util, începând cu ora 16.30.

Zona publicului va fi amenajată în lateralul aerogării, accesul făcându-se pe o poartă situată lângă salonul oficial.


Intenţia celor de la aeroport este de a asigura şi o rută de autobuze, care să plece din Timişoara, de la Bastion, dar deocamdată sunt discuţii, cei de la regia locală de transport nu au răspuns pozitiv la cerinţele organizatoril, astfel că efortul se va realiza cu forţe proprii. Vom reveni cu detalii. În incinta aeroportului spectatorii vor fi ghidaţi de oameni de ordine, iar în incintă vor fi prezenţi şi comercianţi de produse alimentare şi băuturi răcoritoare.

„Mă bucur că putem să fim alături de Aeroportul Timișoara într-un eveniment care de-a lungul timpului s-a impus în comunitate ca unul de anvergură și că putem oferi cetățenilor din județul Timiș un spectacol extraordinar. Pe lângă preocupările constante pe care le avem în ceea ce privește administrația este de datoria noastră de a organiza și activități recreative, iar «Timișoara Air Show» atrage de fiecare dată un public numeros, ceea ce înseamnă că facem ceea ce trebuie”, a declarat la rândul său președintele CJT, Călin Dobra.

Mitingul nu va duce la perturbarea traficului aerian, acesta se va desfăşura conform orarului, însă pasagerii sunt rugaţi să ia în calcul faptul că pe traseul până la aeroport vor fi amplasate mai multe filtre de Poliţie pentru dirijarea traficului, astfel încât să îşi aloce suficient timp pentru a ajunge la ora potrivită pentru formalităţile de îmbarcare. În incinta aeroportului pasagerii curselor regulate vor avea prioritate, ei trebuie să aibă la ei biletele de avion pentru a li se permite accesul, fiind ghidaţi de oamenii de la pază spre aerogară.

Pentru organizarea mitingului aviatic, Aeroportul Internaţional Timişoara are în primul rând sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Ministerului Apărării Naționale, al Primăriei Ghiroda, al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al altor instituţii publice şi societăţi comerciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.