Parcul din Buziaș, modernizat în urma unei investiții de 5 milioane de...

Parcul din Buziaș, modernizat în urma unei investiții de 5 milioane de euro

0
DISTRIBUIȚI

sorin munteanu

Buziaș, principala stațiune a județului Timiș, va atrage numeroși turiști în următorii ani. Asta după ce parcul din oraș va fi reabilitat în cadrul unui proiect european în valoare de aproximativ cinci milioane de euro.

“Aproximativ cinci milioane de euro vor fi investiți pentru reabilitarea parcului din Buziaș, acesta urmând să devină una dintre atracțiile principale ale județului Timiș.


Astăzi, la sediul la sediul ADR-Vest, primarul orașului Buziaș, Sorin Munteanu, a semnat, împreună cu directorul general Sorin Maxim, contractul de finantare, în valoare de 21.698.501,42 lei (~5 mil €) pentru Reabilitarea Infrastructurii din Parcul-Monument Istoric al Buziasului”, a transmis Primăria Buziaș, pe Facebook, astăzi.

Sorin Munteanu explica, la sfârșitul anului trecut, că din valoarea totală a proiectului, 2% reprezintă cota de coparticipare a primăriei. Practic, va fi reabilitată suprafața de 28 de hectare a parcului, la care se adaugă alte patru hectare ale unui parc apropiat. De asemenea, se vor realiza alei pietonale, piste de biciclete și de alergare, spații de joacă, terenuri de sport, fântâni arteziene și va fi refăcut iluminatul. Totodată, vor fi reabilitate și străzile conexe parcului.

Anual, zeci de mii de turişti ajung în Buziaş, atât la staţiunea balneoclimaterică pentru a urma tratamente pentru multiple afecţiuni cardiovasculare, digestive sau reumatismale sau ale sistemului nervos central, cât şi la evenimentele de divertisment care au loc în fiecare lună a anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.