Peste 1.000 de firme au dispărut din economia timişeană doar în ultimele...

Peste 1.000 de firme au dispărut din economia timişeană doar în ultimele patru luni

1
DISTRIBUIȚI

Afaceriştii timişeni se satură de mediul antreprenorial şi îşi închid firmele. În doar patru luni din acest an, cu un sfert mai multe afaceri au dispărut din economia timişeană față de aceeațo perioadă a anului trecut, arată datele oficiale.

Ca număr de afaceri închise, în primele patru luni ale anului au dispărut din economia judeţului 1.159 de afaceri, conform informaţiilor Registului Comerţului, cu 270 mai mult decât după primele patru luni din 2017, ceea ce înseamnă o creştere de 24,62%.


Salariile mai mari impuse de Executiv chiar şi în mediul privat, prin transferul contribuţiilor la angajat, instabilitatea mediului de afaceri, toate acestea au reprezentat semnalul unei renunţări tot mai mari la afaceri, mai ales în rândul întreprinderilor mici şi mijlocii şi a persoanelor fizice autorizate să desfăşoare afaceri.

Cele mai multe firme închise, 4.309, au fost în Bucureşti, urmat de Cluj – 1.223 şi Iaşi – 1.171. La acest capitol se remarcă Botoşaniul, cu un plus de 56 procente, dar şi alte două judeţe din regiunea Vest, Caraşul, cu 34%, şi Aradul cu peste 29% mai multe afaceri închise decât în aceeași perioadă din 2017.

La nivel naţional creşterea nu a fost atât de spectaculoasă, vorbim de doar cinci procente, dar e vorba de un total de 28.787 de firme care nu mai contribuie sub nicio formă la bugetul de stat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.