Timișorenii, un nou protest după decizia CCR cu privire la revocarea șefei...

Timișorenii, un nou protest după decizia CCR cu privire la revocarea șefei DNA UPDATE 2 Ce scandează cei aproximativ 400 de manifestanți FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1328945630">
Foto: Virgil Simonescu

“Nu cedăm! Apărăm statul de drept și justiția” – acesta este motto-ul sub care se desfășoară cel de-al doilea protest din Timișoara după ce Curtea Constituțională a României i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să o revoce din funcție pe șefa DNA, Codruța Kovesi.

Miercuri seara, aproximativ 500 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei din Timișoara nemulțumiți de decizia CCR, iar în această seară, de la ora 20.00, sunt așteptați peste 1.400 de oameni, care au anunțat pe Facebook că vor participa la protest.

„Decizia CCR a generat un precedent legal foarte grav, reconfigurând sistemul de putere din România. Astfel, Curtea Constituțională devine legislatorul suprem, trecând peste voința poporului. Separația puterilor în stat e anulată, rolul președintelui în stat devenind decorativ. Și toate aceste schimbări sunt pentru a scăpa o gașcă de penali de pușcărie. Statul român e făcut praf pentru a salva un număr de cetățeni infractori, care dețin cele mai importante demnități în stat. Vă invităm să protestăm împotriva acestor abuzuri făcute cu legea în mână, de către o minoritate care a ajuns la putere prin minciună și intimidare”, transmit organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

UPDATE Peste 200 de persoane s-au adunat în centrul Timișoarei, in jurul orei 20.20, protestul începând cu intonarea imnului României. Manifestanții au scandat „Justiție, nu corupție” și ascultă discursurile susținute de mai multe persoane. La manifestare și-au făcut prezenta din nou membri USR și voluntari care strâng semnături pentru campania „Fara penali în funcții publice”.

Manifestația a fost precedată de o ploaie torențială, lucru inclus de unul dintre participanți în discursul său. „Va veni o ploaie și mai mare peste noi daca nu ne trezim la realitate. Când mă uit la voi, văd doar oameni liberi, care nu sunt dispuși să fie transformați în sclavi. În Romania există hoție de 28 de ani, s-a furat de o mie de miliarde de dolari. Murim cu zile in spitale, pe autostrazi. Nu trebuie să renunțăm la lupta noastră pentru libertate, pentru democrație”, a spus unul dintre protestatarii care a luat cuvântul în fața mulțimii.
UPDATE 3 Protestul s-a incheiat în jurul orei 22.00 cu intonarea imnului României, nefiind semnalate incidente.

1 COMENTARIU

  1. Al cui stat de drept berbecilor?,Al lui Coldea si Kovesi pe baza de protocale,al derbedeilor Onea,Portocala,Man,a matracucei Livia Stanci care dadea sentinte la comanda SRI,al tacticianului Dumbrava care-i antrena pe procurorii si judecatorii corupti?.Asa se intampla cand esti mic si prost.Oare parintii vostri care au prins revolutia,si care s-au ridicat tot impotriva unui asemenea sistem ticalos,ce zic?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.