Pornesc trenurile Soarelui. Timișorenii vor ajunge mai repede la mare

Pornesc trenurile Soarelui. Timișorenii vor ajunge mai repede la mare

0
DISTRIBUIȚI
Foto: telegrafonline.ro

Timişorenii pot ajunge mai rapid pe litoralul românesc cu trenul, CFR Călători punând în circulaţie Trenurile Soarelui. Acestea vor porni începând din 29/30 iunie 2018, ca parte a programului estival de transport al CFR Călători. Până la data de 9 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura  zilnic legături directe din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră, către Delta Dunării şi retur. Pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii, 16 trenuri directe (incluzând şi  ramurile aferente) vor avea ca destinație Constanța/ Mangalia.

De la Timişoara spre litoral pleacă un tren la ora 19.01, acesta ajunge la Constanţa la ora 7.57, de unde pleacă şi opreşte la Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Neptun, iar punctul final este la Mangalia, unde opreşte la ora 10.06, durata de parcurgere este scurtată faţă de cea clasică. Pe ruta de întoarcere trenul pleacă de la Mangalia la ora 19.48 şi ajunge la Timişoara la ora 9.58.

Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare, iar trenurile de lung parcurs au în compunere vagoane de dormit și cușetă.


Biletele de tren sunt accesibile tuturor prin gama variată de oferte comerciale. Acestea sunt prezentate în detaliu pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Trafic intern/ Oferte.

Pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilitățile de călătorie acordate prin legi sau hotărâri de guvern în vigoare. Trenurile Litoral, care circulă cu viteză sporită fără opriri intermediare între București Nord – Constanța și retur, ajung la destinație în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București – Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute. Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului).

Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Asistență PMR.

Biletele pot fi achiziționate: online de pe www.cfrcalatori.ro; De la automatele de bilete din gări; De la automatele ZebraPay; Direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR; De la distribuitori autorizați (agenții de turism).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.