Povestea unui eveniment ieșit din tipare. ElectroRuga, festival despre vechi și nou

Povestea unui eveniment ieșit din tipare. ElectroRuga, festival despre vechi și nou

0
DISTRIBUIȚI

„Un mix ideal de tradiție și actual”, acesta este motto-ul primei ediții a unui festival care poartă șăgalnicul nume de ElectroRuga.

Evenimentul va avea loc într-un peisaj de poveste, aflat la poalele Dealurilor Lipovei, în satul Buzad, la aproximativ 50 de kilometri de Timișoara. Festivalul, care va avea loc în perioada 1- 2 septembrie, are loc în weekendul imediat următor Rugii de la Buzad și propune amatorilor de drumeții o serie de concerte live și seturi ale unor DJ într-un cadru mirific, intenția organizatorilor find aceea de a crea o legătură activă între „lumea de la oraș și lumea de la sat“.

Dincolo de muzică, evenimentul include și un proiect cultural inclus în cadrul Festivalului Internațional de Pământ „Regio Earth” România sub genericul „Despre pământ. Oameni și casele lor din Banat”, sub forma unei campanii  de conștientizare a potențialului caselor rurale din pământ. Concret, în perioada 27 – 31 august, casa Taverna din satul Buzad, va fi gazda unor ateliere în cadrul cărora se vor realiza o tencuială decorativă cu rol de pictură murală pe fațada unei case de pământ. Tot aici se vor experimenta  diverse tehnici tradiționale și se va construi un pavilion deschis comunității din Buzad.

Rezultatele atelierelor vor fi marcate și incluse într-un circuit turistic, putând fi vizitate pentru prima dată în cadrul Festivalului ElectroRuga.

„Dorim sa promovăm producătorii locali, care să poată expune și vinde produse tradiționale, sa oferim participanților o experiență autentică prin posibilitatea de cazare în casele sătenilor”, a spus Cristian Philipp, organizator al festivalului, adăugând: „Suntem siguri că sătenii din Buzad și din împrejurimi ne vor fi alături și ne vor sprijini în activitățile ce se vor desfășura în măsura în care ei se vor implica alături de organizatori pentru promovarea acestei minunate zone.”

Festivalul propune două zile în natură, deconectare de realitatea cotidiană (fără semnal la telefonul mobil), o combinație unică de muzică de calitate, mâncare sănătoasă, activități faine, explorare a minunatei zone deluroase din Buzad, aer curat și petrecere cu artiști din țară și străinătate.

Prima zi este dedicată muzicii electronice și este pusă în scenă de o serie de artiști, printre care se numără The Herbalizer (live), Nopame (live), JFB, MC Xander (live), Brigada Artistică Urbană (live), Enei, DC Breaks and Loadstar presents Opposition.


Ziua a doua, Street Spirit, aduce în fața publicului o serie de performance-uri inedite puse în scenă de artiști stradali din toată lumea.

Pe parcursul celor două zile, participanții vor avea ocazia de a se implica într-o serie de activități inedite, grupate sub forma unor ateliere creative, precum: SCRATCHING cu JFB, tehnici de improvizație teatrală, proiecții TIMISHORT, ciobăneală, produs ceaiuri și uleiuri, confecționat măști tradiționale, cusut tradițional, caligrafie, făcut noduri.

Pe toată perioada festivalului va exista o alee a producătorilor locali din Timiș și Arad care își vor expune și comercializa produsele. O parte din locuitorii buzădeni vor caza orășeni, iar transportul va fi asigurat prin autobuze puse la dispoziție de organizatori.

La lumina caldă a focului

Organizatorii acestui eveniment au pregătit o vară fierbinte pentru amatorii de ieșiri în natură în cadrul unor serii de concerte care poartă numele de Moon.Light.  „Moon.Light este un eveniment de tip concert acustic open-air la care sunt invitați toți cei dornici de o experiență muzicală deosebită, dar și de bucuria unei naturi parcă încremenite în timp.Avem în vedere valorificarea frumoasei zone, dorind să beneficiem de lipsa semnalului în zonă, care să se transforme în mai multă socializare, iar întâlnirile cu artiștii să se desfășoare într-un cadru relaxat, în prejma focului, unde fanii vor putea intra în contact direct cu artiștii“, spun cei de la Essential Experience, organizatorii acestor seri. Primul episod din Moonlight a avut loc recent alături de cei de la Subcarpați, iar următoarele evenimente sunt Omul cu Șobolani (23 iunie), Implant pentru Refuz (21 iulie), Blazzaj (15 septembrie) și Luna Amară (6 octombrie).

„Locul este la o distanță egală de Timișoara și de Arad. Ne dorim să aducem orășenii către autenticitate, real, natură, să-i scoatem un pic din «filmul Facebook». Aici nu este semnal. Poate nu ne avantajează lucrul ăsta, ținând cont că oamenii nu-și vor da «check in». Vrem ca oamenii să simtă vibrația locului și să beneficieze de o experiență faină. Evenimentele vor debuta de la ora 18.00 și se vor termina a doua zi spre prânz și va fi amenajat și un camping. Vor exista toate facilitățilesă te simți bine plecat din confortul casei tale. Vrem să ne păstrăm autentici, să scăpăm oamenii de Facebook și online-uri. Va fi un setup simplu și de efect“, spune Cristian Philipp, din partea organizatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.